Starší žákyně BK Strakonice zkrotily pražské Tygry

Nejpovedenější utkání letošního ročníku žákovské ligy mají za sebou strakonické starší žačky. Z horké půdy vicemistra republiky loňské sezóny a v letošní zatím neporaženého týmu si hráčky od Otavy po úžasném výkonu odváží zasloužené vítězství.

Tygři Praha – BK Strakonice 68:72 (31:39).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 15, Pavlíčková Karolína 15, Košáková Eliška 12, Kotrčová Linda 10, Grossová Karolína 9, Veselková Lucie 4, Malířská Kateřina 3, Karoľová Michaela 2, Malířská Tereza 2, Vodvářková Kristýna.

Již od úvodního rozskoku se hostující žačky domácích Tygřic nezalekly. Zodpovědnou obranou a povedenýma útočnýma kombinacemi se dostaly do vedení, které po celý první poločas udržovaly. Po změně stran se pražské basketbalistky nadechly k náporu a postupně snižovaly rozdíl ve skóre. V průběhu třetí čtvrtiny se tygřice přiblížily na rozdíl pouhého jednoho bodu. Ani tento, z naší strany, nejslabší úsek utkání nás však nezlomil a po oddechovém čase strakonické žačky znovu zvedly hlavy a dokázaly si vybudovat zpět mírné vedení, které po celou závěrečnou čtvrtinu dokázaly již udržet. Po závěrečném klaksonu mohla vypuknout na hostující lavičce zasloužená radost z obrovského překvapení a velkého úspěchu, kterého dosáhly hráčky ze Strakonic díky úžasnému kolektivnímu výkonu, kdy si vzorně pomáhaly v obraně, skvěle doskakovaly a na útočné polovině předváděly pěkné kombinace, kdy míč putoval hezky z ruky až na volnou hráčku.
Toto vítězství je odměnou za tvrdou práci při tréninkovém procesu a věřím, že si hráčky dokázaly, až kam mohou tímto přístupem dojít.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík