Začínající basketbalistky měly doma turnaj

Minižákyně Mládež

V neděli 27. listopadu si nejmladší strakonické hráčky U10 zahrály turnaj proti družstvům – Basket Bechyně, Tigers České Budějovice a hoši SKB Strakonice h.

První zápas hrála děvčata proti strakonickým „králíkům“. Holky sehrály krásné utkání, měly výbornou obranu a tím získaly spousty míčů. V zápase se projevila výborná týmová spolupráce a velká bojovnost týmu.

Ve druhém utkání jsme hrály s týmem Basket Bechyně. Až do čtvrté čtvrtiny si děvčata držela menší náskok. Zlom nastal ve čtvrté čtvrtině, kdy bechynští dohnali ztrátu a ještě v posledních vteřinách zápasu vedli o dva body. Díky poslední sehrané taktice našich holek se nám podařilo vyrovnat. Tento zápas tedy skončil remízou.

Poslední utkání jsme hrály proti Tigers České Budějovice. V tomto zápase svou roli částečně sehrála únava holek, ale také se projevilo spousty chyb a to hlavně vyhazování z autu, kdy nám skoro každý míč vzali soupeři. Tento zápas jsme prohrály a skončily jsme v turnaji na celkovém 3. místě.

Nejlepší hráčkou byla vyhlášena Markétka Matásková, ale pochvalu si zaslouží všechna děvčata za bojovnost a odvahu.

Bodovaly a hrály: Jeništová 14, Zemanová 12, Glazunovová a Šefčíková po 6, Pešková, Matásková a Bálková po 4, Kučerová 2, dále hráli Kazbundová, Čechová, Reisingerová a Tran Bao Han.

Připravila trenérka týmu Alena Požárková