Přidají basketbalistky ve středu druhou výhru?

I. liga žen

Už bylo na čase. Situace, v jaké se strakonické basketbalistky nacházely, už byla hodně nepříjemná. Všechny týmy ŽBL již měly na svém kontě nějakou tu výhru, jen hráčky BK Strakonice stále nic.

Ve čtvrtek večer však smůlu konečně prolomily a v domácí hale přehrály Karu Trutnov 78:73.

Trenérům Zdeňkovi a Martínkovi se pro letošní sezónu podařilo udržet v týmu několik mladých odchovankyň klubu, které vloni nasbíraly zkušenosti s nejvyšší ženskou soutěží, problémy tím ale neskončily.

„Bohužel, Rosecká si hned v prvním kole zlomila kůstku v nártu. V posledních utkáních už sice naskočila, ale ještě to není ono a zapojí se zřejmě až ve druhé části sezóny. A aby toho nebylo málo, tak Horsáková si přetrhla přední vaz,“ prozradil Petr Martínek, jaké komplikace tým provázejí.

Nový hlavní kouč David Zdeněk pracuje v této sezoně se čtrnáctičlenným kádrem a do sestavy musel zapracovat šestici nových hráček.

Dřívější hlavní trenér Petr Martínek mu dělá asistenta a zároveň zastává funkci sportovního manažera.

Další novinkou je, že kromě prvoligové Sparty začal klub spolupracovat také s Tygry Praha, s nimiž se Strakonice utkávají v extralize juniorek.

Také letos se družstvo Strakonic soustředí na závěrečnou část sezóny. Stoupající formu chtějí Jihočešky prokázat hlavně v play-out s cílem zachránit elitní soutěž.

Hlavními soupeři strakonických basketbalistek jsou týmy Trutnova a Slovanky. V prvních duelech na palubovkách těchto celků hráčky Strakonic neuspěly, v domácích odvetách však chtějí venkovní ztráty odčinit.

S Trutnovem se jim to uprostřed týdne podařilo a další klíčové utkání je čeká tuto středu, kdy hostí ve strakonické hale Slovanku, které minulou sobotu v Praze podlehly 40:85.

„Máme jí co vracet. A nejde jenom o porážku. My jsme Slovance vyšli vstříc s odložením zápasu, a když my jsme měli problém s hráčkami, Slovanka nám přeložit zápas neumožnila,“ prozrazuje Martínek, jaká mezi kluby panuje rivalita.

Důležitý duel se hraje ve středu od 17.45 hodin.


Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/pridaji-basketbalistky-strakonic-ve-stredu-se-slovankou-druhou-vyhru-20221219.html