Ženy v oslabené sestavě na Slovanku nestačily

I. liga žen

Konečně! Oddechly si po utkání jedenáctého kola Chance ŽBL basketbalistky Slovanky, když zdolaly Strakonice 85:40 a zapsaly si první výhru v tomto ligovém ročníku. Naopak jejich soupeřky neuspěly ani na devátý pokus a na posledním místě tabulky jsou po dnešku už jen ony.

Na obou stranách byla jasná důležitost tohoto duelu, hráčky obou týmů cítily šanci na první výhru a v úvodu byly některé útoky viditelně nervózní. Ve vyrovnané první čtvrtině se otáčelo skóre na obě strany, než zvládl domácí tým lépe poslední minutu a utekl do těsného náskoku. Ve druhé čtvrtině navíc přišlo velké střelecké trápení Strakonic, když Jihočešky daly jen tři koše z pole, celkem sedm bodů a zápas jim utekl. Po přestávce nastoupil výrazně méně sebevědomý hostující celek, navíc pražský celek se v domácí hale na Třebešíně konečně chytil a čtyřiadvaceti body ve třetí čtvrtině dal zápasu jasný směr. Podobně jako ve druhé se totiž Strakonice střelecky protrápily i čtvrtou čtvrtinou a skončily na čtyřiceti bodech, a to se duel vyhrává jen těžko.

Slovanka tak navázala na těsnou prohru z nedávného duelu proti Ostravě i pohárovou výhru nad Trutnovem. Domácí celek dovolil soupeřkám pouze jedinou úspěšnou trojku, a hlavně čtyřiadvacet ztracených míčů. Střelkyní zápasu byla domácí Mia Mašić s osmnácti body, dalších šest hráček dalo alespoň osm bodů. Strakonice měly oporu v Sáře Liškové, která zvládla 12 bodů a osm doskočených míčů.

Slovanka – BK Strakonice 85:40 (19:14, 38:21, 62:32).

Body: Lišková 12, Jánská 8, Vydrová 7, Junková 7, Rosecká 4, Ebenhöhová 2. Fauly: 16:15. Trestné hody: 8/12:5/8. Trojky: 5/20:1/18.

David Zdeněk, trenér Strakonic: „Slovance, na jejíž palubovku jsme přijeli ve velmi okleštěné sestavě, můžeme gratulovat k prvnímu vítězství. Nás to po celou dobu limitovalo a k tomu se přidalo 24 ztrát. Naše hra se postupně rozpadala a tentokrát to nebyl výkon, na kterém chceme stavět. Trochu nás dohnal souběh ŽBL a extraligy U19, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Myslím si, že jsme hlavně na obranné polovině nepředvedli to, co by mladé hráčky mohly.“