Dvanáctky byly o vánočních prázdninách stříbrné

Minižákyně Mládež

Ve dnech 28. – 30. prosince 2022 odjela naše kategorie U12 na vánoční turnaj do Plzně. Během třech dnů jsme odehrály pět utkání v oslabenější sestavě, ale s velikou chutí předvést naši hru.

V prvním dnu jsme odehrály dvě utkání. První zápas jsme nastoupili proti týmu TJ Sokol Kbely (kluci), ve kterém jsme předváděly naši agresivní obranu, rychlé protiútoky a bojovnost, která nás přivedla k první výhře. Do druhého utkání jsme vstoupily s velikou odvahou a bojovností, ale bohužel pro nás velmi silný a herně vyspělý soupeř z BK Lokomotiva Plzeň A (kluci) nás dokázal velikým rozdílem přehrát.


BK Strakonice – TJ Sokol Kbely 26:23.

BK Strakonice – BK Lokomotiva Plzeň A 8:68.

Druhý den nás čekaly další dva zápasy. První jsme odehrály v dopoledních hodinách proti BK Lokomotiva Plzeň B (mix). Pro nás nejlehčí soupeř turnaje, při kterém si s chutí zahrálo a zastřílelo celé družstvo. Do druhého utkání proti Tigers České Budějovice (dívky) jsme šly s tím, že to nebude nic jednoduchého, zároveň to bude prověrka před nadcházející kvalifikací o MČR, kterou odehrajeme za týden a kousek a k tomu to bylo pro nás i semifinále turnaje. Ze začátku na nás působila nervozita, kdy jsme ztrácely zbytečně míče, ale naštěstí to brzy odpadlo a celý zápas jsme vzaly do vlastních rukou.

BK Strakonice – BK Lokomotiva Plzeň B 54:6.

BK Strakonice – Tigers České Budějovice 28:6.

Poslední den a pro nás doslova finálový den jsme šly v dopoledních hodinách do boje proti DBaK Plzeň (dívky). Od začátku vyrovnané a bojovné utkání obou celků se přelévalo z jedné strany na druhou do maximálního vedení čtyř bodů. V sedmé minutě třetí čtvrtiny jsme dokázaly dorovnat skóre na 18:18, ale bohužel poté soupeř se více chytl a nám docházely pomalu síly a tím dokázal otočit zápas na svoji stranu a po velké bojovností obou celků zvítězil.

BK Strakonice – DBaK 22:38.

Bodovaly a hrály: Viererová J. 24, Bálková N. 18, Kopecká A., Kratochvílová J. po 18, Seidlová N. 14, Kazbundová G. 12, Šlapáková A. 10, Kratochvílová M., Šefčíková B. po 8, Půroková K. 6, Bálková A., Blahovcová A., Křivancová M. po 2. Dále s námi byla po celou dobu zraněná Lucka Křivancová, která prožívala s námi každé utkání.

Všechny hračky si zaslouží velikou pochvalu za skvěle předvedené výkony. Poděkování patří i organizátorům turnaje, kteří nám zajistili doprovodní program v Techmania Science Center. Jedno z největších poděkování patří naší skvělé fanouškovské základně, která nás doprovázela po celý turnaj.

Připravila Kristýna Kotrcová