Starší žačky přivezly další dvě cenná vítězství

Mládež Starší žákyně

Po pěti venkovních zápasech mají starší žákyně BK Strakonice v tabulce tři výhry, což je slušný základ za postupem na mistrovství České republiky. 

Basket Slovanka – BK Strakonice 58:74 (17:19, 28:43, 40:59).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 23b., Pavlíčková Karolína 14b., Malířská Tereza 10b., Kotrčová Linda, Topinková Linda 6b., Karoĺová Michaela, Grossová Karolína 5b., Veselková Lucie 3b., Vodvářková Kristýna 2b.

K vloženému utkání prvního kola odjely ve středu 25. ledna strakonické starší žačky do hlavního města, kde v se v podvečer v nekompletní sestavě střetly s týmem Slovanky. Domácí žačky vstoupily do utkání namotivovaně a překvapivě se dokázaly prosadit i střelbou z větší vzdálenosti. První čtvrtina byla vyrovnaná, rozhodující náskok si basketbalistky od Otavy vytvořily ve druhé čtrvtině. Kaňkou na průběhu zápasu bylo chování hráček Slovanky, která se častokrát uchylovaly k nevhodným a někdy i sprostým nadávkám ke svým protihráčkám. Domnívám se, že takovéto chování je za  hranou a trenéři Slovanky by měli naučit své hráčky slušnému chovaní a respektu k soupeři.

TJ Jičín – BK Strakonice 96:71 (29:15, 54:28, 67:54).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 20, Grossová Karolína 13, Pavlíčková Karolína 12, Kotrčová Linda 8, Malířská Kateřina 7, Topinková Natálie 3, Karoľová Michaela 2, Malířská Tereza 2, Sharkan Daryna 2, Vodvářková Kristýna 2, Veselková Lucie.

Utkání, ve kterém dominovaly útoky,  bylo téměř rozhodnuto v prvním poločase, kdy domácí celek měl místy až neuvěřitelné střelecké štěstí (8 trojek z celkových 9). Ve třetí čtvrtině se strakonické žačky konečně chytily střelecky a Jičínské basketbalistky dostaly pod tlak a dokázaly snížit rozdíl ve skóre na 9b. Bohužel na zvrat to nestačilo a poslední čtvrtina se již dohrávala.

ŠBK Sadská – BK Strakonice 55:65 (18:13, 27:20, 41:37).

Bodovaly a hrály: Pavlíčková Karolína 14, Kotrčová Linda 13, Kotrcová Karolína 12, Karoľová Michaela 9, Malířská Tereza 6, Topinková Natálie 6, Grossová Karolína 5, Malířská Kateřina, Sharkan Daryna , Veselková Lucie, Vodvářková Kristýna.

V neděli do značné míry podobné utkání, hráčky od Otavy se v prvním poločase herně trápily. Vázla souhra na útočné polovině, přicházely jednoduché ztráty. Naštěstí alespoň v obraně nedovolily domácím žačkám odskočit na větší bodový rozdíl. V průběhu třetí čtvrtiny se hra strakonických žaček zlepšila, míč putoval pěkně z ruky. Holky začaly hrát týmově a najednou byly na hřišti lepším družstvem. Podařilo se jim srovnat rozdíl ve skóre a v závěrečné čtvrtiny dokázaly velkou bojovností překlopit vývoj utkání na svoji stranu a vezeme z víkendu jedno důležité vítězství. 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík