Starší žákyně slaví první výhru v extralize

Mládež Starší žákyně

Starším žákyním BK Strakonice se vstup do extraligy vydařil, když o víkendu 14. – 15. ledna přivezly z hlavního města jedno vítězství.

USK Praha – BK Strakonice 44:55 (23:18).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 19, Grossová Karolína 8, Pavlíčková Karolína 8, Karoľová Michaela 5, Košáková Eliška 5, Malířská Tereza 5, Kotrčová Linda 4, Topinková Natálie 1, Malířská Kateřina, Veselková Lucie.

Skvostný vstup do extraligy starších žaček. Úžasný týmový výkon předvedly v prvním utkání roku 2023 strakonické žačky na horké půdě družstva USK. Domácí basketbalistky se sice dostaly v úvodu do mírného vedení, ale hostující hráčky neztratily hlavu a postupně se, jak herně tak i bodově, na pražské žačky dotáhly. Rozhodující úsek zápasu přišel na konci třetí čtvrtiny, kdy se hráčkám od Otavy podařilo během dvou minut překlopit vedení na svoji stranu. V závěrečné čtvrtině se na palubovce odehrával souboj obran, moc bodů již nepadlo. Výhra našich děvčat byla zcela zasloužená, projevily větší chuť a vůli porvat se o výhru.

Tygři Praha – BK Strakonice 84: 43 (50:16).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 12, Pavlíčková Karolína 11, Karoľová Michaela 4, Malířská Tereza 4, Kotrčová Linda 3, Malířská Kateřina 3, Grossová Karolína 2, Košáková Eliška 2, Topinková Natálie 2, Veselková Lucie.

V nedělním poledni nás čekal loňský finalista, který si v sobotním odpoledni s chutí zastřílel proti nejslabšímu soupeři naší skupiny. Bohužel v prvním poločase byl na palubovce vidět pouze jeden tým, a to bylo družstvo domácích tygřic. Strakonickým hráčkám se nedařila jejich pověstná střelba, ani obrana nebyla koncentrovaná, naopak pražské basketbalistky byla všude dříve, také ve střelbě se jim až nebývale dařilo. Druhý poločas se hráčky od Otavy dokázaly lépe zkoncentrovat, zpřesnily svojí střelbu a byly domácím zcela vyrovnaným soupeřem.

I přes nedělní zaváhání v úvodním poločase si z prvního hracího víkendu roku 2023 odvážíme velkou spokojenost s jedním venkovním vítězstvím a věříme, že je to první krůček k postupu na MČR.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík