Mladší žákyně jednou vítězně

Extraligové mladší žákyně BK Strakonice se v další dvojičce utkaly s Plzní. A v tomto souboji se pokaždé radoval domácí tým.

DBak – BK Strakonice 57:47

Body: Mrázová 14, Petelová,  Grossová 12, Karoľová 11, Holínová 7, Zemanová 4, Hátlová 2.

Značně oslabený tým nemocemi a zraněními vycestoval na další kolo žákovské extraligy do Plzně. Utkání bylo nepovedené od 1. minuty, nedařilo se nám zcela nic. Ve všech činnostech jsme byly o krok později, nefungovala obrana,  soupeřky využily našich chyb a vytvořily si dostatečný náskok. V druhém poločase jsme se snažily nepříznivé skóre zmírnit, což se nám postupně dařilo, ale na úplný obrat jsme neměly dostatek času. Velkou pochvalu za druhý poločas zasluhuje Verča Holínová a Lucka Petelová. 

BK Strakonice -DBaK 62:46.

Body: Petelová 12, Holínová 9, Grossová 8, Hatlová 7, Karoľová 4, Mrázová 3,  Koubová, Zemanová 2.

Sobotní utkání v začátku kopírovalo to páteční. Tentokrát, ale zvítězila velká bojovnost a chuť páteční porážku vrátit Do poločasu bylo utkání velmi vyrovnané, ale do 3. čtvrtky jsme vlétly s velkým elánem. Holky dodržovaly pokyny a hrály to, co velmi dobře umí. Agresivní obrana byla klíčem k úspěchu. Výborné utkání zahrála Verča Holínová, Lucka Petelová, po nemoci se dařilo Káje Grossové, světlé chvilky měla Bára Mrázová a velmi dobře v prvním poločase bránila Laura Šťastná.

Připravila trenérka Jaroslava Bernasová