Juniorky bude čekat předkolo play-off

Extraligové juniorky BK Strakonice přivezly jednu výhru, která jim definitivně zajistila konečné deváté místo po nadstavbové části.

5. kolo, čtvrtek 2. března:

SBŠ Ostrava – BK Strakonice 65:72 (19:16, 33:39, 51:54).

Body: Hauserová a Junková 29, Půroková 9, Čížková 3, Piloušková 2.

6. kolo, pátek 3. března:

BK Havířov – BK Strakonice 67:59 (13:17, 29:30, 49:50).

Body: Junková 20, Hauserová 19, Půroková 13, Čížková 3, Kotrcová a Myslivcová 2.

Holky od Otavy obě utkání předehrávaly. Před odjezdem jsme měli “značné obtíže” se sestavou. Jarní prázdniny, studijní pobyt, marodka, zranění či vyučovací proces byly hlavním důvodem neúčasti tradičních juniorek. Nakonec v sedmi hráčkach, kde jedna z nich – Julie Piloušková /BK Tygři Praha/ prestoupila poslední možný den a ve čtvrtek si odbyla premiéru v novém dresu. Další, která po delší odmlce nastoupila v obou utkáních /odehrála bezmála 33 minut/, vsítila 2 body – Kristýna Kotrcová 👍👍👍 – trenérka BK U11.

Oběma díky.

Obě utkání byla vyrovnaná a nesmírně bojovná na obou polovinách hřiště. Ve čtvrtek v Ostravě měly v zaveru více štěstí holky ze Strakonic a urvaly výhru 72:65. Druhy den v Havířově to bylo přesně naopak a v samotné koncovce odskocily domácí hračky ve vývoji skóre na 59:67.

Holky zaslouží pochvalu, neboť není jednoduché ve dvou dnech odehrát v sedmi hračkách těžké a vyrovnané extraligové duely. Hračky Kajina Hauserová a Junky ukázaly svoji kvalitu a zatížily konto soupeřek 97 body. Ale i ostatní zaslouží absolutorium za bojovnost a nasazení.

Super.

A co ještě čeká extraligové juniorky? Poslední 18. kolo odehrají v neděli 25. března v Prostějově. Poté budou hrát předkolo play-off s osmým týmem extraligy /vypadá na Trutnov/ – doma x venku /úspěšnější postupuje na MČR, které se bude konat v Brně.

Připravil trenér týmu Petr Martínek