Mladší žačky doma uspěly napůl

Těžký víkend čekal mladší žačky BK Strakonice. Sobotní utkání s týmem HB Basket zvládly, ale nedělní soupeř v podobě USK Praha byl nad jejich síly.

BK Strakonice – HB Basket Praha 58:45 (16:5, 33:18, 49:31).

S „Hábéčkem“ jsme si od začátku zápasu budovaly náskok a hrály jsme hru, kterou se chceme prezentovat. Rychlý protiútok, presink. Přesto nás soupeřky velmi zlobily a naše neproměněné šance je držely na dostřel. Velkou bojovností jsme vítězství uhájily. Velmi dobře zahrály Petelová, Holínová, Hátlová, Zemanová

Body: Karoľová, Sharkan 10, Petelová, Grossová 8, Polenová, Holínová 6, Zemanová 5, Hátlová 4, Mrázová 1.

BK Strakonice – USK Praha 48:62 (11:12, 27:29, 37:47).

Na nedělní dopoledne nám los nadělil velmi těžkého soupeře a favorita USK Praha. Silově a hlavně výškově silného soupeře. Do poločasu jsme sváděly těžké souboje pod košem, které nás stáli hodně sil.
Přesto jsme byly vyrovnaným soupeře a na tabuli svítil výsledek 27:29. Ve druhém poločase si soupeřky vytvořily menší náskok, byly schopné dávat koše z druhých, třetích šancí. Nedokázaly jsme je „odstavit“ od koše. Nás trápily opět nedané šoupáky, které by nás držely na lepším skóre. V závěru nám došly síly, soupeřky toho využily a zaslouženě si odvážely ze Strak vítězství.
Před víkendem nás trápily nemoci a zranění a proto všechny holky zaslouží velkou pochvalu za neskutečnou bojovnost a snahu po celé utkání.

Body: Kotrčová 16, Holínová 12, Grossová 7, Mrázová 6, Petelová 4, Karoľová 3.

Připravila trenérka Jaroslava Bernasová