Starší mini přivezly deváté místo

Minižákyně Mládež

V pátek 12. května odcestovaly naše starší minižákyně do Hradce Králové, kde se konalo mistrovství České republiky kategorie U13, na které se probojovalo nejlepších dvanáct týmů.

V základní skupině jsme se utkaly s týmy Studánka Pardubice a SBŠ Ostrava.

BK Strakonice – Studánka Pardubice 26:62 (15:28).

SBŠ Ostrava: BK Strakonice 68:31 (34:16).

V první zápase ve skupině proti týmu Pardubic jsme se soupeřem dokázaly držet krok pouze v první čtvrtině zápasu. Poté soupeř využil své výškové převahy a začal se nám bodově vzdalovat.

Ve druhém zápase jsme se nedokázaly poprat se silovou převahou Ostravy.

Oba naši soupeři se dokázaly zaslouženě probojovat na turnaji mezi nejlepší čtyřku.

Nás tyto prohry ve skupině poslaly do bojů do skupiny o 9. – 12. místo, kde jsme se postupně utkaly s týmy Olomouce, Benešova a DBaK Plzeň.

OSK Olomouc – BK Strakonice 33:54 (15:32).

Už po první čtvrtině jsme si dokázaly vytvořit náskok 18:9, který jsme díky naší bojovnosti a rychlé hře dopředu navyšovaly.

BK Strakonice – Benešov 64:36 (29:19).

Hned od začátku zápasu jsme na soupeře vlétly a po první čtvrtině díky naší kolektivní hře svítilo na tabuli skóre 21:5 pro náš tým.

Ve druhé čtvrtině jsme polevily a soupeř začal náš náskok nebezpečně stahovat.

Ve druhém poločase se nám dařilo střelecky a rychle jsme si náš náskok dokázaly získat zpět.

Povedené utkání, ve kterém si zahrála s chutí celá lavička.

BK Strakonice – DBaK Plzeň 39:50 (16:21).

Zápas, ve kterém se nám nedařilo téměř nic a soupeř toho dokázal využít. Nedařilo se zakončovat z podkoše ani z pole. Naopak soupeři padlo téměř vše. Holky ale přesto makaly a bojovaly, před poslední částí hry jsme prohrávaly už o 16 bodů, šňůrou 9 bodů jsme dokázaly ještě snížit na rozdíl 7 bodů a maličko závěr zdramatizovat. Soupeři si ale závěr zápasu pohlídal.

I přes tuto prohru jsme ale skupinu o 9. – 12. místo vyhrály a z MČR si odvážíme 9. místo, což je o 1 příčku lepší umístění než v loňském roce.

Nejlepší hráčkou našeho týmu při závěrečném vyhlašování byla zvolena Verča Holínová, která si zaslouží obrovský obdiv, za to, co jako správná kapitánka pro svůj tým přes zdravotní komplikace dokázala.

Pochvala patří všem hráčkám, které na MČR startovaly, rodičům velké díky za skvělou podporu.

Na turnaji bodovaly a hrály: Mrázová B. 54, Petelová L. 34, Zemanová K. 30, Hátlová V. 24, Holínová V. 22, Gábiková M. 14, Čapková E. 11, Seidlová N. 11, Kopecká A. 6, Gornická A. 4, Mašková K. 4, Reiterová N., Manová H., Kratochvílová J. Kratochvílová M.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoĺová