Kadetky přivezly ze západu dvě rozdílné výhry

Kadetky BK Strakonice vstoupily do nové sezony v celostátní lize U17 vítězně. V sobotu uspěly na palubovce Sokolova a druhý den slavily v Plzni, byť ve druhém případě měl výkon k ideálu daleko.

Sobota 30. září:

BCM Sokolov – BK Strakonice 30:111 (5:30, 11:55, 21:80).

Hrály a střílely: Kotrčová a Rendlová po 20, Pavlíčková 14, Davidová 13, Křiváčková a Sharkan po 10, Grossová 8, Karolová a Malířská po 4.

V úvodním utkání celostátní ligy byla k vidění naše jednoznačná převaha. Základem našeho výkonu byla dobrá obrana, ze které se nám dařilo realizovat rychlé protiútoky. Soupeře jsme jasně přehrávali i v útoku a tak výsledkem bylo „stovkové“ vítězství.

Správný výsledek zápasu má být 30:102, díky chybám v zápise o utkání.

Neděle 1. října:

DBaK Plzeň – BK Strakonice 49:71 (17:13, 25:35, 41:49).

Hrály a střílely: Kotrčová 27, Pavlíčková 11, Malířská a Rendlová po 6, Karolová 5, Davidová, Grossová, Křiváčková a Sharkan po 4.

Pravé „pouťové“ nedělní utkání. Nekoncentrovanost, polovičatost, nepřesnost a vláčnost – tak lze charakterizovat vstup do nedělního utkání, Výsledkem bylo desetibodové vedení soupeře v první čtvrtině, kdy nejlepší hráčkou byla pouťová plyšová husa sedící na lavičce coby maskot. I když se v dalším průběhu projevila naše herní kvalita, celkový výkon nebyl dobrý. Slabá obrana 1×1, bezradné herní kombinace v útoku a velký počet nepřesností zanechávají na vítězství pachuť. Se silnějším soupeřem bychom s takovým výkonem neuspěli. Útočné trápení zachraňovala pouze stále ještě žákyně Linda Kotrčová, autorka 27 bodů.

Připravil trenér týmu Jiří Johanes