Sedm statečných juniorek nestačilo na USK Praha

Nejstarší mládežnický celek BK Strakonice v sobotu 2. prosince neodcestoval na duel s týmem KP Brno. Důvodem byla kalamita na silnicích zejména v úsecích Jčk a Vysočiny.

Díky patří Jaroslavu Michálkovi /organizační pracovník KP/ za vstřícný přístup. Oba celky budou hledat náhradní termín pro dohravku.

V neděli 3. prosince jsme již v brzkých ranních hodinách /odjezd v 6:15/ vyrazili na utkání s USK Praha. Sestava /oslabená o K. Petelovou – zranění, Z. Čížkovou a J. Pilouškovou – obě nemoc/ defacto vtrhla do utkání ve sportovní hale Na Královce jako vítr. Se silným celkem USK Praha dokonce vyhrála 1. čtvrtinu v poměru 12:9. Domácí jsme překvapili zejména v obraně, kde holky skvěle dodržovaly taktické pokyny a agresivně si vypomáhaly – ucpávaly volný prostor v blízkosti koše. Poměrně bezproblemově jsme se vyrovnali s celoplošným presinkem domácích. Do šaten se odcházelo za stavu 17:28 /škoda zbytečných a jednoduchých ztrát v průběhu druhé desetiminutovky/.

Ve druhém poločase jsme pokračovali ve výborném týmovém výkonu v obraně. Děvčata od Otavy se dokázaly vyrovnat nejen se širokou lavičkou, výškovou převahou domácího družstva, ale i s “tvrdými obroučkami” sportovní haly. I přes prohru v třetí desetiminutovce /8:18/, jsme stále vytrvali ve zvoleném obranném systému a snažili se vyrážet do rychlého protiútoku. Poslední dějství utkání jsme jasně opanovali. Získané míče v obraně jsme chtěli na útočné polovině proměnit kombinační hrou v jednoduché koše. To se nám – zejména střeleckým koncertem A. Peškové podařilo dokonale. Tuto čtvrtinu jsme vyhráli v poměru 12:8.

I přes prohru je potřeba dnes “sedm statečných děvčat” pochvalit za výkon s USK Praha. Holky dokázaly udržet domácího favorita na 54 bodech /ve dvou čtvrtinách dokonce na 8 a 9 bodech/.

Dnes skvělá týmová obrana holek ze Strakonic.

Připravil trenér týmu Petr Martínek