Dvanáctky se dvakrát utkaly s Benešovem

V neděli 21. ledna odcestovaly naše mladší minižákyně do Benešova, kde se konalo třetí kolo nadregionálního turnaje. Jelikož se tým z Brna omluvil, bylo domluveno, že odehrajeme dva zápasy s pořadatelským týmem.

BC Benešov – BK Strakonice 65:41 (36:22).

BC Benešov – BK Strakonice 77:63 (33:26, 63:63).

S týmem Benešova jsme se v letošní sezoně již dvakrát potkaly a věděly jsme, že nás nečeká žádný lehký soupeř. Navíc jsme na turnaj odcestovaly díky nemocem v nekompletní sestavě.

Na začátku prvního zápasu jsme se nemohly dostat do našeho tempa hry a bojovnosti, se kterou umíme hrát. Zlepšení nastalo ve druhém poločase, zlepšila se hra dopředu a spolupráce a komunikace v obraně.

Druhý zápas nám vyšel lépe, bylo znát naše zlepšené nasazení po celém hřišti. Pět minut před koncem zápasu nám soupeř utekl na rozdíl 11 bodů, holky to ale nevzdaly a bojovaly . Podařilo se nám soupeře stáhnout na 63:61 a dvě vteřiny před koncem šla na čáru trestného hodu naše Barča Šefčíková. Zaslouží veliký obdiv, obě šestky proměnila, propukla obrovská radost a šlo se do prodloužení.

V prodloužení se nám bodovat nepodařilo a soupeř zvítězil 77:63. I přes dvě prohry výborná utkání proti kvalitnímu týmu Benešova. Všem holkám patří pochvala.

Mezi zápasy proběhla střelecká soutěž, kterou těsně 2:1 vyhrál Benešov, zasoutěžily si všechny hráčky obou týmů.

Bodovaly a hrály: Bálková N. 32, Šlapáková A. 21, Šefčíková B. 19, Taschnerová K. 8, Zelenková S. 7, Blahovcová A. 4, Křivancová M. 4, Křivancová L. 3, Tritová V. 2, Zemanová E. 2, Zelenková L. 2, Bartáčková C. , Maroušková L.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová