Extraligové juniorky se v útoku hledají

Extraligové juniorky BK Strakonice stále na první radost v nové sezoně čekají. Nedočkaly se ani o posledním lednovém víkendu, kdy se představily v Ústí nad Labem a Chomutově.

Sluneta Ústí nad Labem – BK Strakonice 82:49 (15:12, 47:24, 66:41).

Body: Pešková a Půroková 14, Davidová 9, Žáčková 8, Čížková 3, Petelová 1.

Včerejší sobotní duel naděje s týmem Ústí nad Labem se nám nevydařil dle našich představ. Pouze v úvodní čtvrtině jsme dokázali plnit taktické pokyny /8:1, 10:4, 12:15/ a dodržet základní pravidla námi produkované hry. Propadli jsme herně i ve vývoji skóre – ve druhé čtvrtině, kde jsme inkasovali po chybách a vynucenych i nevynucených ztrátách 32 bodů. Ve zbytku času se utkání už pouze dohrávalo. Nevyhrál lepší, ale tým, který více chtěl a po cele utkání nás předčil zejména v nasazeni a týmové energii. Dnes svou roli jistě nezvládli i oba zelení mužové /poměr faulů v prvním poločase byl 15/4/. Statistiky – vyrovnané: Ústí – jasně lepší ve střelbě 3 pokusů a v asistencich/. Až zarážející je ovšem počet trestných hodů 18 ku 35/. Prohra mrzí. Ale domácí tým Ústí nad Labem zaslouženě vyhrál.

BK Levhartice Chomutov – BK Strakonice 68:43 (19:11, 30:26, 51:33).

Body: Pešková 12, Davidová 9, Kotrchová 6, Žáčková 5, Petelová, Pavlíčková a Půroková 4.

V nedělním ranním utkání (výkop v 9:00 hodin) jsme předvedli proti favorizovaným Levharticím /na soupisce i s M. Staňkovou, N. Svobodovi/ skvělý první poločas 26:30. Holky hrály super.
Dobře jsme dnes fungovali v osobní obraně. V útoku jsme hráli víc týmově než v sobotu, ale i účelně využívali a trestali chyby soupeřek. Škoda výpadku ve třetí čtvrtině, kde jsme dokázali zaznamenat pouhých 7 bodů a nějaký čas jsme hledali řešení presinkovych pastí soupeřek. Z tlaku domácích vznikaly naše ztráty, které soupeřky zúročily v jednoduché koše a získaly tak rozhodující dvouciferný náskok v utkání /11:19, 15:11 a 7:21/. Hluchá pasáž třetí desetiminutovky nás stála lepší výsledek. Stále se střelecky hledáme a trápíme. Obdržených 68 bodů není špatnou vizitkou fungující obrany, ale 43 bodů v útoku je skutečně na výhru málo.

Připravil trenér týmu Petr Martínek.