Nejmladší mini na MČR v Ostravě chybět nebudou

O víkendu 27. – 28. ledna odehrály nejmladší minižákyně kvalifikaci o mistrovství České republiky, které se uskuteční v dubnu v Ostravě. Na dvojzápas jsme se poctivě připravovaly a měly z něj velký respekt, neboť holky z Českých Budějovic udělaly obrovský pokrok a v sezóně zapisují kvalitní výsledky.

Do sobotního utkání jsme vstoupily nervózně, rychle jsme prohrávaly 0:4. Naštěstí jsme se dokázaly zkoncentrovat a díky kvalitní obraně svítilo na tabuli po první čtvrtce skóre 10:20 v náš prospěch. Druhà čtvrtina byla jasnou záležitostí, ze skvělé obrany jsme získávaly snadné možnosti zakončení. Do druhého poločasu jsme šly s náskokem 32 bodů. Ve zbytku utkání jsme dokázaly vytrvat v agresivní obraně a náskok navýšily až na konečných 17:84 !!! Za toto utkání zaslouží holky obrovskou pochvalu, zahrály jsme jako tým – o tom svědčí rovnoměrné rozložení bodů mezi 12 hráček.

V neděli došlo ke změnám ve složení pětek. Nejprve nastoupila zkušenější děvčata. Soupeřky zahrály výrazně lépe než v sobotu, my naopak polevily v koncentraci. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, nedařilo se nám odskočit na výraznější bodový náskok. Kupily jsme mnoho nepřesností, technických chyb a také jsme několikrát zaspaly v obraně. Nakonec jsme ale urvaly i druhé vítězství, a to o pouhé čtyři body. Utkání bylo velmi prospěšné zejména pro mladší holky, na kterých byla ve druhé pětce větší zodpovědnost.

Za obranu nejlepších hráček soupeře zaslouží pochvalu Johanka Viererová a Anet Šlapáková. Aktivitou v útoku potěšily Elišky Srbová a Zemanová. Postup je ale výsledkem práce celého týmu, holkám děkuji za zodpovědný přístup a v dubnu HURÁ DO OSTRAVY! Děkujeme rodičům za podporu z hlediště a holkám z Budějovic budeme držet pěsti na festivalu, kde se se svou hrou určitě neztratí!

Výsledky:

BK STRAKONICE – TIGERS BASKETBALL ČESKÉ BUDĚJOVICE 84:17.

BK STRAKONICE – TIGERS BASKETBALL ČESKÉ BUDĚJOVICE 47:43.

Bodovaly: Zemanová Eliška 24, Bálková Áďa 16, Viererová Johanka 15, Zelenková Laura 15, Srbová Eliška 14, Šefčíková Barča 12, Šlapáková Anet 10, Holovská Andělka 7, Pešková Ali 4, Zelenková Sylva 4, Reisingerová Emča 4, Glazunovová Terka 4, Kazbundová Agi 2, Jeništová Klárka a Mašková Lucka 0.

Připravila trenérka týmu Nikola Drnková