Mladší žačky zahájily boje v extralize

První lednový víkend odstartovala extraliga mladších žákyň, do které strakonický tým postoupil po tom, co prošel ligou bez jediné porážky.

BK Strakonice – Basket Slovanka 37:67 (4:23, 19:37, 27:47).

Body: Gábiková a Zemanová 10, Petelová 7, Mrázová 4, Gornická a Čapková 2.

V základní části jsme soupeřky dvakrát porazili rozdílem osmi bodů. Tentokrát jsme však v oslabené sestavě (V. Holínová – zranění prstu a A. Kopecká – nemoc) vstoupili do utkání nekoncentrovaně. Působili jsme ospale, soupeřky naopak s velkou chutí nám dvě porážky chtěly oplatit. Všude jsme byli pozdě, prohrávali jsme i osobní souboje a vázla nám kombinační hra. Po první čtvrtině jsme prohrávali v poměru 4:23. V dalších částech jsme se s extraligovým tempem i bojem již ztotožnili a v řadě basketbalových činnosti jsme soupeřkám vzdorovali lépe než v úvodní čtvrtině. Ve druhém poločase jsme chtěli nepříznivý stav zkorigovat. Zlepšili jsme se na obou polovinách hřiště, ale soupeřky naše jednoduché chybky či ztráty vždy chladnokrevně trestaly. K tomu nám chybělo i trochu potřebného štěstíčka, neboť mnoho vyslaných střel nám vyklouzlo z obroučky. Sportovně je však nutné přiznat, že Pražandy byly lepší a zaslouženě vyhrály.

BK Strakonice – BK Brandýs nad Labem 84:54 (26:5, 45:20, 64:35).

Body: Petelová 24, Gábiková a Mrázová 18, Zemanová 9, Hátlová 7, Seidlová 4, Gornická a Čapková 2.

Do nedělního utkání jsme vstoupili s daleko větším odhodláním a energií. Od počátku jsme chtěli napravit sobotní herní výpadek. Agresivní hrou na obou polovinách hřiště jsme soupeřky jasně přehráli. Daleko lépe jsme týmově bránili a postupem času se ukázala větší kvalita na naší straně. Holky bojovaly a zejména ve druhém poločase předvedly pohledné kombinační akce i řadu ukázkových protiútoků. S chutí si zahrála celá lavička. Pochvalu zaslouží celý tým – každá z dívek odevzdala pro tým maximum. V extralize bude každé vítězství cenné a motivační pro další práci v tréninku.

Připravil trenér týmu Petr Martínek