Mladší mini kvalifikaci na MČR zvládly

O víkendu 6. – 7. ledna čekaly na mladší minižákyně dva kvalifikační zápasy o postup na květnové mistrovství České republiky kategorie U12, kde bude startovat dvanáct nejlepších týmů z České Republiky.

Tigers Basket ČB – BK Strakonice 47:70 (19:38).

První sobotní zápas této kvalifikace se odehrál na půdě soupeře. Do zápasu jsme vlétly výborně, hned první čtvrtinu jsme vyhrály jasně 4:22. Po celou dobu zápasu Strakoňandy makaly a praly se o každý míč. Dařila se rychlá hra dopředu, v tomto zápase jsme si dokázaly vytvořit 23 bodový náskok na nedělní odvetu.

BK Strakonice – Tigers Basket ČB 71:32 (30:26).

Do odvety v naší STARZ aréně jsme nastoupily až moc ustrašeně, nebyly jsme úspěšné v zakončování a chybami v obraně nám soupeř svou aktivní hrou utekl na rozdíl 7 bodů. Do poločasu jsme ale skóre otočily a ujaly se 4bodového vedení. Druhý poločas byl již v naší režii, hrály jsme rychle, týmově. Zápas to nebyl vůbec tak jednoduchý, jak by se mohlo při pohledu na závěrečné skóre zdát.

Všechny hráčky zaslouží za své nasazení, týmovou spolupráci a bojovnost velkou pochvalu.

Mladší minižákyně BK Strakonice vybojovaly postup na MČR, které bude konat začátkem května v Plzni.

Bodovaly a hrály: Bálková N. 30, Šefčíková B. 24, Blahovcová A. 13, Zelenková S. 10, Bálková A. 9, Viererová J. 8, Taschnerová K. 8, Zemanová E. 7, Jeništová K. 7, Zelenková L. 5, Zlochová A. 5, Šlapáková A. 5, Valíčková T. 4, Bartáčková C. 4, Tritová V. 2.

Připravila trenérka Zuzana Karoľová