Mladší mini vyhrály domácí vánoční turnaj

Ve středu 27. prosince se konal ve strakonické STARZ aréně vánoční turnaj. Do Strakonic přijely týmy USK Praha a BC Benešov. V turnaji se utkaly každý s každým.

BK Strakonice – BC Benešov 52:54 (20:28).

Do zápasu jsme nevstoupili dobře, soupeř se dostal po prvních pěti minutách hry díky našemu nepřesnému zakončování do vedení 8:0. Poté jsme se ale probudili a po první čtvrtině svítilo na tabuli nerozhodné skóre 10:10. Oba týmy po zbytek zápasu bojovaly, snažily se hrát rychle dopředu, k vidění byly hezké útočné kombinace a hra 1 na 1. V půlce poslední čtvrtiny nám soupeř ale díky špatnému návratu do obrany utekl na rozdíl 11 bodů. Strakoňandy ale zaslouží pochvalu, bojovaly až do samotného závěru zápasu, rozdíl se nám podařilo snížit na 2 body, otočit skóre už se nám bohužel nepodařilo.

USK Praha – BC Benešov 60:58 (30:28).

USK Praha – BK Strakonice 53:74 (28:34).

Zápas, který rozhodoval o celkovém pořadí v turnaji (USK v předchozím zápase porazilo Benešov o 2 body), k prvnímu místu v turnaji jsme tedy potřebovali vyhrát o 3 body. Běhavý, bojovný zápas, který se nám povedl. Hráli jsme rychle dopředu, týmová spolupráce fungovala. Do poločasu jsme si vytvořili náskok 6 bodů, který jsme ještě v druhém poločase dokázali navýšit. Všechny hráčky si zaslouží za bojovnost a nasazení pochvalu.

Nejlepší hráčkou z našeho týmu na turnaji byla vyhlášena Nikča Bálková (poděkování patří firmě Salvete, která nám dodala ceny pro nejlepší hráčky týmů).

Konečné pořadí v turnaji:

  1. BK Strakonice
  2. BC Benešov
  3. USK Praha

Turnaj zpestřila střelecká soutěž, kterou vyhrál tým USK, druhé domácí BK, třetí skončil Benešov.

Všechny naše hráčky se zapsaly do střelecké listiny: Bálková N. 23, Šefčíková B. 18, Blahovcová A. 17, Vierevová J. 16, Jeništová K. 10, Zlochová A. 9, Zelenková S. 8, Valíčková T. 6, Zelenková L. 6, Zemanová E. 4, Bálková A. 4, Šlapáková A. 3, Bartáčková C. 2.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová