Mladší žačky byly v domácí hale úspěšné napůl

Čtrnáctky zvládly víkendový program v extralize s polovičním úspěchem. HB Basket Praha porazily 73:42, ale Tygrům podlehly 36:69.

Sobota 10. února: BK Strakonice – HB Basket Praha 73:42 (15:13, 27:3, 18:11, 13:15).

Střelci: L. Petelová 19, B. Mrázová 17, V. Holínová 11, M. Gábiková 10, K. Zemanová 8, A. Kopecká 3, V. Hátlová, E. Čapková po 2, Magdaléna Kratochvílová 1

Nejprve jsme se v sobotu střetli s týmem HB Basket Praha. Pouze úvodní čtvrtina byla herně i skórem vyrovnaná /15:13/. Druhá desetiminutovka vyzněla jasně pro děvčata od Otavy, kdy jsme skvělým výkonem na obou polovinách hřiště donutili soupeřky k chybám, které jsme chladnokrevně trestaly /27:3/. Holky předvedly divákům v domácí aréně pěkné kombinační akce. Stav v poločase 42:16. V druhém poločase jsme si měli možnost vyzkoušet různé technickou-taktické varianty i obměny hry. S chutí si zahrálo všech dvanáct basketbalistek. Strakonice vyhrály jednoznačně v poměru 73:42. Holky, super výkon.

Neděle 11. února: BK Strakonice – Tygři Praha 36:69 (9:15, 8:18, 10:16, 9:20).

Střelci: B. Mrázová 9, K. Zemanová 8, A. Kopecká 5, M. Gábiková, V. Hátlová po 4, V. Holínová 3, N. Seidlová 2, E. Čapková 1

V neděli 11. února po obědě k nám do Starz arény dorazil jeden z favoritů A skupiny – tým Tygrů Praha. Nelítostný a tvrdý boj o každý míč byl vidět ihned od úvodního rozskoku. Vstup do utkání vyšel lépe týmu z hlavního města /vedl 10:2/. Strakoňandy však zabojovaly a koši B. Mrazové i V. Hátlové korigovaly na 9:10. V poslední minutě jsme vypadli z tempa a soupeřky slepenými kosi i proměněným TH se prokousaly k výhře v 1. čtvrtině v poměru 15:9. Ve druhé desetiminutovce jsme nedokázali hned v úvodu proměnit TH po samostatném vniku do koše /TH 4/0/ a soupeřky rychlými brejky rozebraly náš obranný val. Z obávané /pro soupeře/ sestavy se v průběhu 2. čtvrtiny se k Lucii Petelové / zranění/ přidala i Kateřina Zemanová /naštěstí zranění nijak vážné/ takže jsme byli nuceni improvizovat. Holky bojovaly, ale šňůru 0-9 nedokázaly odvrátit. Do šaten se šlo tedy za stavu 17:33 v náš neprospěch. Do druhého poločasu jsme některé aspekty hry chtěli změnit, ale soupeřky naše klíčové opory dokázaly eliminovat. Dnes jsme bojovali, ale soupeř ukázal houževnatost, nasazeni, kvalitu i své přednosti /porazil i Slovanku o 7 bodů/. Nám dnes vázl pohyb v útoku. V některých pasážích utkání jsme příliš předržovali míč a nevnutili soupeři naši “typickou – rychlou a nápaditou hru”. Byli jsme všude o kousek pomalejší. Trochu nás však překvapil i jinak nátlakový tým Tygrů svou “hodně” odstoupenou obranou. V druhém poločase nastoupila všechna děvčata. Utkání nám dnes ukázala na čem musí v další fázi zapracovat.

Vzkaz pro holky – zvedněte hlavy. Kolotoč extraligy dále pokračuje a náš tým čekají další těžká utkání v rychlém sledu: vzkazují trenéři Breibi a Petr Martínek.

Připravil trenér týmu Petr Martínek