Mladší žákyně venku vyhrály dva ze tří zápasů

Mladší žákyně BK Strakonice odehrály během pěti dní tři utkání. Děčín a Brandýs nad Labem porazily, ale na Slovance smolně prohrály.

5. kolo, středa 13. března:

Válečnice Děčín – BK Strakonice 67:74 (16:13, 30:35, 53:60).

Body: Petelová 25, Mrázová 19, Gábiková a Zemanová 7, Holínová 6, Hátlová 4, Seidlová a Kopecká 2, Čapková 1.

Před výkonem děvčat od Otavy dnes smekám. V podstatě cele utkání jsme byli o kousek ve vedení. Sehráli jsme s vedoucím celkem skvělou partii a vezeme z dalekého Děčína cennou výhru. Výborně jsme se popasovali s nejlepšími hračkami domácích. Týmová obrana, rychlý posun míče po perimetru i do hloubky a skvělý přechod na útočnou polovinu zdobil dnes Strakoňandy. Závěr jsme si pohlidali. K ničemu jsme domácí nepustili a výhra je NAŠE. Děčín prohrál dnes poprvé. Chválím cely tým – bojoval, hrál a fandila celá lavička i diváci v hledišti.

9. kolo, sobota 16. března:

BK Brandýs nad Labem – BK Strakonice 42:52 (6:15, 15:33, 27:42).

Body: Petelová 14, Holínová 11, Hátlová 10, Zemanová 7, Gábiková a Mrázová 4, Kopecká 2.

Dnes jsme zajížděli k celku, který zatím nezískal žádné vítězství. Začátek utkání i první poločas jsme zvládli. Předčili jsme soupeřky zejména pohybem do rychlého protiútoku. Herní příležitost a minutáž tak byla umožněna všem hráčkám z lavičky. Po dvou čtvrtinách svítil na ukazateli stav 33:15 a nic nenaznačovalo, že bychom se měli bát o výsledek. Opak byl pravdou. Ve druhém poločase jsme se k výhře tzv. protrpěli. Bojovali jsme sice na obou polovinách hřiště, dřeli , ale dnes byl doslova “koš v tělocvičně ZŠ “ v Brandýse nad Labem zakletý. Soupeřky našeho útlumu a hluchých míst využily, zvýšily agresivitu v osobních soubojích a postupně dokázaly snížit náš pracně vybudovaný náskok. V závěru košem snížily na 42:47, ale kapitánka Veru Holínová košem, proměněným TH a skvělou přihrávkou na volnou Anetu Kopeckou pečetily “dnes utrápené” vítězství.

10. kolo, neděle 17. března:

Basket Slovanka – BK Strakonice 57:53 (22:11, 30:30, 48:43).

Body: Hátlová 12, Holínová a Mrázová 11, Petelová 10, Zemanová 5, Kopecká 4, Čapková 3.

Úvod utkání nám nevyšel podle představ. Až příliš chyb jsme udělali na obranné polovině a v útoku hráli příliš staticky /a v poločase stav 11:22/. Od druhé čtvrtiny jsme se zvedli. Zlepšili jsme obranu a náskok jsme začali postupně ukrajovat. V poločase remíza – 30:30.

Ve druhém poločase to byla úžasná a skvělá bitva z obou stran. I když jsme stále dotahovali mírný náskok domácích. Po 3. čtvrtině 46:48. Bitva jako řemen pokračovala i v posledním dějství. V infarktovém závěru jsme bezmála 90 vteřin do konce vedli 56:55. V samotném závěru jsme si vytvořili dvě vyložené šance, které jsme však neproměnili. Soupeřky po doskoku /39 vteřin před koncem/pod našim košem koš dosáhly dvoubodového koše a šly do vedeni 57:56. V dalším útoku jsme si vypracovali dvě střelecké šance, ale “stestičko” se po střelách hráček od nás odklonilo.

V posledním útoku byla Slovanka neúspěšná, ale už zbylo málo /pouze 5,9 vteřin/ do konce základní části a nepodařilo se nám vystřelit. Nevyhrál lepší, ale “šťastnější”.

Holky musím pochválit za nezdolnou bojovnost. Ukázaly velkou vůli i chuť vyhrát i na venkovní palubovce. Pouze štěstÍčko rozhodlo o této výhře domácích. Na holky jsme hrdí – vzkazují trenéři.

Připravil trenér týmu Petr Martínek