Mladší žačky důležitý souboj nezvládly

Mládež Mladší žákyně

Dva duely absolvovaly extraligové mladší žákyně BK Strakonice. Bohužel oba prohrály, hlavně ten důležitý s Litoměřicemi.

BK Strakonice – Děčín 46:72 (25:33).

Body: L. Petelová 19, V. Hátlová 9, K. Zemanová 8, V. Holínová 4, Johanka Kratochvílová, A. Kopecká, B. Mrázová po 2.

V sobotním duelu jsme na domácí palubovce přivítali Válečnice z Děčína. Před víkendem jsme řešili problém se sestavou. Do důležitého utkání jsme vstoupili bázlivě, opatrně a působili spíše ospalým dojmem. První čtvrtinu jsme prohráli v poměru 11:15. Vlivem chybějících hraček jsme poprvé v sezóně podrželi na palubovce Valču Hátlovou. V poločase svítil stav 25:33. Do druhého poločasu jsme chtěli zlepšit bojovnost na obou polovinách hřiště, střeleckou přesnost v zakončení, agresivitu i zkusit míče, které ležely po neúspěšných střelách na zemi získat na svou stranu. Bojovnost byla jistě lepší. Přibyly nám místo bodů na kontě spíše po “zvláštním pískání obou rozhodčích” zejména osobní chyby. Po třech čtvrtinách stav 31:46. V poslední desetiminutovce vabank. Utkání se zcela zlomilo po odchodu dvou hráček základní sestavy /pro 5 osobních chyb/ z palubovky. Zkoušeli jsme něčím v závěru Válečnice překvapit, ale marně.
Střelecké trápení, hra v určitých pasážích proti 7, ale musíme sportovně uznat, ze dnes nám chyběla oproti Válečnicím energie i pohyb /všude jsme byli o kus později/ a proto jen těžko to mohlo dnes skončit výhrou. Z týmu i přes vysokou prohru potěšily sestry Kratochvílovy a Valča Hátlová.

BK Strakonice – BK Lvice Litoměřice 54:56 (11:27).

Body: K. Zemanová 17, L. Petelová 13, B. Mrázová 12, V. Holínová 8, V. Hátlová 4.

V neděli jsme hráli o přímý postup na MČR s Litoměřicemi. Úvod byl z obou stran velmi opatrný. Stav 6:9. V druhém dějství znovu doslova boj o každý míč. Z naši stany nepřesnosti v útoky /laciné ztráty/ a nedorazy v obranné fázi nás stály lepší výsledek. Lvice nám v poločase utekly na 11:27.
V druhém poločase opravdu spanilá a strhující stíhací jízda děvčat od Otavy. Celoplošným presinkem i novým zónovým presinkem jsme se defacto vrátili do utkání. Byla to opravdová bitva o čtvrté postupové místo. Škoda, že nám nepřálo střelecké štěstí. Až v poslední čtvrtině jsme proměnili některé dlouhé střely. Vytvořili jsme si velké množství “zajímavých střeleckých pozic”, ale nedokázali jsme je proměnit. Výrazně jsme zlepšili i pohyb v útoku. Za druhý poločas smekám před výkonem svých děvčat. Nechaly dnes na hřišti úplně všechno. Bojovaly, dřely, rvaly se a jenom “kousek” jim chyběl k radosti v podobě výhry. Všechny ukázaly “velké basketbalové srdce”. Byla to strhující bitva. Z lídrů dnes – Lu, Kačí, Veru, Valča, Bařena i Anet.

Připravil trenér týmu Petr Martínek