Kadetky si doma připsaly důležitá vítězství

Důležitá vítězství kadetek BK Strakonice ve finálové skupině celostátní ligy U17, díky kterým se dostaly na vedoucí pozici tabulky.

Sobota 6. dubna:

BK Strakonice – Žabiny Brno B 79:53 (21:16, 42:26, 58:43).

Za Strakonice hrály a střílely: Pavlíčková 19, Karolová a Kotrčová po 13, Davidová a Sharkan po 12, Křiváčková 4, Grossová a Malířská po 3, Polenová.

V sobotním utkání jsme nastoupili proti oslabenému soupeři. Kromě 3. čtvrtiny jsme dokázali rozdíl ve skóre po celý zápas navyšovat. Výkon však byl velmi průměrný. Trápil nás zejména obrovský počet ztracených míčů, a nevynucených chyb, které však soupeř nedokázal trestat.

Neděle 7. dubna:

BK Strakonice – OSK Olomouc 66:53 (15:11, 32:35, 47:41).

Za Strakonice hrály a střílely: Kotrčová 18, Křiváčková 10, Malířská 9, Karolová 8, Pavlíčková 7, Davidová a Sharkan po 6, Grossová 2, Polenová.

V prvním kole jsme v Olomouci prohráli o bod, takže nedělní utkání bylo pro barážové ambice obou týmů extrémně důležité. Celý první poločas jsme vedli, nepodařená poslední minuta prvního poločasu 0:7 poslala poprvé soupeřky do poločasového vedení. Ve třetí čtvrtině jsme si brzy zejména díky zlepšené obraně vzali vedení zpět a zbytek utkání jsme zvládli s přehledem, přestože po větší část jsme kvůli čtyřem osobním chybám několika hráček měli velmi omezenou rotaci na hříšti. Pomáhali jsme si vysokou úspěšností trestných hodů 26/19. Velké odhodlání a energie byly cítit z lavičky. Takto se hrají rozhodující zápasy. Velká pochvala patří všem hráčkám.

Připravil trenér týmu Jiří Johanes