Jiří Johanes: Trénovat takový tým byla radost

Kadetky

Strakonické kadetky mají za sebou sezonu, v níž ukázaly, že patří do extraligy! V celostátní lize ovládly jak základní, tak finálovou část a pak uspěly i v kvalifikaci o nejvyšší soutěž, kterou pořádaly. A to všechno bez jediné porážky! Trenér Jiří Johanes tak měl maximální důvod ke spokojenosti.

 

Čekal jste, že to půjde tak hladce? Sezonu jste zakončily s parádní bilancí 27 vítězství – nula porážek.

Naším jediným cílem bylo se vrátit zpátky do extraligy. Přestože jsme v celostátní lize tolik těžkých zápasů nesehráli, drželo nás nad vodou to, že starší holky hrály extraligu za juniorky a mladší za starší žákyně. Nemohlo tak dojít k tomu, abychom polevili, přestože jsme mnohdy zvítězili opravdu vysokým rozdílem. Na kvalifikaci jsme se však pečlivě připravovali, ale abych se přiznal, očekávali jsme, že to bude těžší. Musím holky pochválit, protože v podstatě zahrály to, co jsem od nich chtěl. Bylo to na hranici jejich možností a žádnému soupeři nedaly šanci na vítězství.

Jak moc vítáte návrat mezi elitu?

Jsme za brzký návrat do extraligy samozřejmě rádi, nicméně takové zakolísání může postihnout každý klub. Stačí, aby se jednomu ročníku dařilo méně, nebo kádr opustily některé hráčky. Potkalo to nejen nás, ale třeba i Hradec Králové a Chomutov. Ukázala se však síla tradice a dobrá práce trenérů, protože jsme se dokázali ihned dostat zpátky. Cesta z dorostenecké ligy do extraligy je vždycky těžká.

Dojde v současném kádru k nějakým změnám, nebo zůstanete vesměs pohromadě?

Rozloučili jsme se s Adélou Balákovou, která odchází na střední školu do Prahy, a otázka je, jak to bude s Kristýnou Kotrcovou. Ta by měla studovat v Táboře, takže se musíme domluvit na tom, v jakém formátu to bude fungovat. Jinak kočky zůstanou pohromadě, ale ještě bychom potřebovali doplnit kádr o dvě hráčky, abychom měli v extralize širší rotaci a byla trochu konkurence. S tou však nemáme zatím žádný problém, protože takový tým jsem dlouho netrénoval. Sám chce, dokáže na hřišti komunikovat a mnohdy mě dokáže mile překvapit, protože udělá věci, na nichž jsme ani nebyli domluveni. Vést takové holky je radost!

Zdroj: Týdeník Strakonicko (www.jcted.cz)