Veteránky ukázaly, že stále mají basketbal v srdcích

Od pátku 17. do neděle 19. května hostily Klatovy v pořadí třinácté mistrovství České republiky basketbalových veteránů. Vůbec poprvé na něm startovaly dva strakonické týmy, které potvrdily nejen svoji kvalitu, ale také to, že mají stále skvělou partu.

První družstvo Old Stars Strakonice, které je tradičním účastníkem, startovalo v nejstarší kategorii nad 50 let a titul českých mistryň získalo již pošesté! Basketbalistky od Otavy postupně porazily týmy Czech Ladies 35:21, Českou republiku 60+ 41:12 a KIWI kontumačně 20:0. O body se podělily Tomandlová 18, Hradská 27 (v historii klubu je druhou nejlepší střelkyní s 4 171 body), Kvapilová 16, Pudilová 3 a I. Jeništová 2. „Potvrdili jsme medaile z minulých let a také jsme měli výhodu, že jsme na lavičce měli hned pět hráček v roli kouček, poněvadž nemohly nastoupit pro zranění,“ zmínil nestor strakonického basketbalu Miroslav Vondřička, jenž oslavil ve středu 29. května krásné 86. narozeniny. A v plné svěžesti!

Velikou radost mu pak udělal druhý tým, který startoval v nejmladší kategorii nad 30 let pod názvem Mirkovo holky. A i ony si počínaly velmi dobře. Svoji základní skupinu vyhrály, když si poradily s brněnskou Slepičárnou 41:25 a plzeňským celkem Pilsner 12º 68:28. V semifinále ale narazily, tam jim porážku 39:49 přichystaly Kralupy nad Vltavou. Chuť si pak znovu spravily v duelu o třetí místo, tentokrát Brňanky přehrály v poměru 48:23. Body: Lukešová 53, Šindelářová 30, Housková 18, V. Reisingerová 12, Kramlová 10, Kvasničková a Purkytová 9.

„Oba týmy hrály s nadšením a rovněž ukázaly své dovednosti. Důkazem spolupráce a týmové snahy je také společná fotka před zahájením turnaje. Všechny hráčky potvrdily, že se jim basketbal zapsal do srdcí a stále obohacuje jejich život, i to je určitě úspěch naší výchovy,“ uzavřel Miroslav Vondřička.

 

Zdroj: Týdeník Strakonicko (www.jcted.cz)