Regionální výběr si dal dostaveníčko ve sportovním centru Borotín

Ve dnech 28. – 30.10.19 probíhá ve sportovním centru v Borotíně u Tábora soustředění regionálního výběru U 14 kategorie dívek /roč. nar. 2006 a mladších/.

Regionální výběr je tvořen hráčkami: Ivana Zaňáková, Barbora Veselá, Adéla Kölblová, Eliška Coufalová, Lucie Viktorová, Veronika Lášová z týmu BK Sojky Pelhřimov. Z BK Strakonice dorazily: Anastázie Pešková, Nella Bernasová, Klára Petelová a Denisa Bittnerová. Basketbalový klub z Českých Budějovic /Tigers Basketball/ vyslal: Janu Kosovou, Andreu Hřavovou a Sáru Schönerovou. Z BK Tábor přijela Zuzana Čížková a z domácího klubu ZŠ a MŠ Borotín došly Romana Hášová a Barbora Svátková.

Sraz je zaměřen na rozvoj individuálních činností jednotlivce. Z nich je preferována především hra 1 x 1, zastavení hráče s míčem, technika střelby i ballhandling. Během soustředění k nám zavítá extraligová hráčka BLK Slavie Praha Barbora Holubová, kondiční specialista týmu BK Strakonice-U 19 Chance Jakub Mužík a šéftrenérka dětí a mládeže ČBF Milena Moulisová.

Regionální výběr je koncipován dvěma výcvikovými tábory /soustředěními/, které se zrealizují v říjnu a počátkem příštího roku 2020. V druhé polovině prosince /20. – 22.12.19/ se odehraje turnaj regionálních výběrů v Hradci Králové.
Trenéry tohoto výběru jsou Radka Drnková /trenérka BK Strakonice – kat. U 13/ a Petr Martínek /extraligový trenér žen a juniorek BK Strakonice/.