Starší minižačky byly na domácí palubovce stoprocentní

Strakonice – BK Týn nad Vltavou 67:23 (19:2, 31:14, 43:18).

Soupeři z Týna přijeli v pozměněné sestavě oproti našemu prvnímu střetnutí. Domácí hráčky měly velice vydařený vstup do utkání. Dařila se jim aktivní obrana a rychlý přechod do zakončení. V následující osmiminutovce se vytratila aktivní hra, a proto se nám nepodařilo zvýšit rozdíl ve skóre. Ve druhém poločase již strakonické minižačky zcela dominovaly. K rychlému protiútoku přidaly pohledné útočné kombinace. Potěšující byla snaha přihrávat na podkošové hráčky, které své příležitosti dokázaly využívat. Všechny basketbalistky hýřily po celé střetnutí pohybem i nadšením ze hry, odměnou jim byl zasloužená výhra a následný potleskl diváků v hale.

 

BK Strakonice – BK Sojky Pelhřimov 40:30 (11:9, 23:16, 29:20).

Do druhého utkání bohužel nevstoupily hráčky od Otavy povedeně. Velké množství zkažených přihrávek a nepřesnost v zakončení – to byl obrázek hry v úvodní čtvrtině. Ve druhé čtvrtině se dostala děvčata do mírného vedení, které se jim díky bojovnosti podařilo udržet po zbytek zápasu. V kritickém okamžiku v závěrečné části, kdy soupeři začali dotahovat rozdíl ve skóre, zvedly domácí prapor nejmenší hráčky družstva Míša Karolová a Natka Topinková. Svou odvahou a dravostí dokázaly probudit laxně hrající tým. V porovnání s prvním zápasem chyběla strakonickým basketbalistkám aktivita na obou polovinách hřiště a došlo k polevení v koncentraci. Ačkoli toto utkání skočilo výhrou pro Strakonice, hráčky zjistili, že mají na čem pracovat, a že do každého utkání se musí jít s maximálním nasazením.

 

Body celkem: Bittnerová 16, Kotrčová 13, Viererová a Vodvářková po 12, Trojanová 10, Malířská T. 9, Homolková a Pavlíčková po 8, Grossová a Topinková po 6, Košáková, Veselková a Holínová po 2, Karoĺová 1.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík