Pootavské derby vyznělo lépe pro písecké Sršně

Sokol Sršni Písek „B“ – BK Strakonice 47:34 (10:9, 19:15, 33:27).

Sokol Sršni Písek „A“ – BK Strakonice 66:22 (24:5, 38:10, 56:14).

Bodovaly: Bittnerová 11, Holkupová 9, Malířská T. 8, Vodvářková a Karolová po 6, Kovarovičová a Topinková po 4, Viererová, Pavlíčková, Homolková a Košáková po 2.

První utkání bylo po celý svůj průběh vyrovnané, až v samém závěru dokázali domácí sršni zlomit odpor strakonických starších minižaček. Písečtí chlapci se prezentovali agresivní obranou se zdvojováním, což nám v průběhu střetnutí činilo značné obtíže. Bojovností a tvrdou obranou se jim ze hry podařilo zcela vymazat naše velké podkošové hráčky, které se po celé utkání nedokázaly dostat k zakončení.

Ve druhém zápase na nás od samého začátku vlítli domácí „áčkaři“ a skóre po čtyřech minutách hry bylo 18:0. Po oddechovém čase se hra strakonických děvčat zpřesnila, přestaly se bát a zbytek čtvrtiny byl herně vyrovnaný. Také ve druhé osmiminutovce byl herní projev obou družstev vyrovnaný. Třetí čtvrtina se bohužel již tolik nevydařila a domácí se dostaly do pohodlného vedení. Pochvalu zaslouží strakonické hráčky za poslední čtvrtiny, které skončila jenom 10:8 pro domácí.

V obou utkáních si zaslouží pochvalu za nebojácnou hru Míša Karolová, která za starší minižačky odehrála svá první utkání.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík