Celý listopad budeme hrát pro dvojčátka Karolínku s Rozárkou!

Ahoj všechny baskeťačky, milí rodiče, příznivci a partneři basketbalu!

POJĎME HRÁT BASKETBALOVÁ UTKÁNÍ v měsíci listopadu 2019 pro HOLČIČKY – Karolínku a Rozárku!

Rádi bychom v našem basketbalovém klubu BK Strakonice uspořádali finanční sbírku na pomoc nemocným děvčátkům. Pojďme všichni z NÁS udělat dobrou věc a trošku pomoct dvojčatům Karolínce a Rozárce (neteřím strakonické trenérky kategorie U 15 a U 14 Bc. Lenky Pichlerové zvané Pavčiny).

Pojďme každá hráčka, trenér, zákonný zástupce či příznivec tohoto sportu v hraném listopadovém domácím utkání věnovat do společné kasičky tolik korunek, kolik se nám v daném utkání podaří dát celkem bodů. Je nám jasné, že hráčky si ještě nevydělávají, ale snad NÁŠ nápad podpoří i dospěláci v hledišti.

Zároveň budou při utkání dětí a mládeže BK Strakonice k dispozici ke koupi basketbalové drobnosti z organizace “Každý koš pomáhá”, jako jsou klíčenky nebo zrcátka, jejichž nákupem též přispějeme holčičkám Karolínce a Rozárce.

 

Níže uvádíme se souhlasem zákonných zástupců příběh HOLČIČEK – Karolínky a Rozárky, kterým chceme nějakým způsobem pomoci, info je přímo od maminky:

Karolínka s Rozárkou jsou těžce nedonošená, jednovaječná dvojčátka. Narodily se v 29 týdnu těhotenství akutním císařským řezem poté, co mi odtekla plodová voda. Celé těhotenství probíhalo v pořádku, bez žádných větších komplikací, nic nenasvědčovalo tomu, že se narodí takto předčasně. Několik dní po porodu prodělaly krvácení do mozku 4. stupně. Obě holčičky mají spastickou formu DMO (Karolínka triparézu – poškození tří končetin, Rozárka kvadruparézu – poškození všech čtyřech končetin), sekundární epilepsii – Westův syndrom, kdy při záchvatech dochází k nevratnému poškození mozku, centrální tónickou a koordinační poruchu a výrazné opoždění psychomotorického vývoje. Prognózy lékařů nejsou optimistické, nicméně my se nevzdáváme a bojujeme ze všech sil. S holčičkami několikrát ročně absolvujeme týdenní intenzivní hiporehabilitační pobyty, intenzivní neurorehabilitace, dojíždíme pravidelně na ambulantní hipoterapii a rehabilitaci a 2x do roka absolvujeme také prodloužený hiporehabilitační víkend. Hipoterapie společně s neurorehabilitací je tak pro nás velkou nadějí, jak minimalizovat následky velkého krvácení a vyvrátit tak negativní prognózy lékařů.

 

K předání vybraných finančních prostředků by mělo dojít v neděli 1. prosince 2019 v 16.30 hodin před začátkem utkání Renomia Ženské basketbalové ligy mezi domácím týmem BK Strakonice-U 19 Chance a SBŠ Ostrava /STARZ aréna, Máchova ulice 1113, Strakonice/.

 

Trenérská sekce Basketbalového klubu Strakonice