Strakonice u nováčka dlouho vzdorovaly

Basketbalistky Strakonic nenavázaly na úvodní výhru v nové sezóně a v předehrávce jedenáctého kola RENOMIA ŽBL padly na palubovce Chomutova 72:84. Levhartice se ale jako favoritky zápasu na výhru docela natrápily, když hlavně v prvním poločase měly navrch spíše hráčky posledního týmu tabulky. Celek U19 Chance v první čtvrtině skvěle střílel, zvládl 25 bodů a dostal se tak i přes slabší obranu do mírného trháku. Pak se ofenzivy na obou stranách zasekly, ale i tak posílala Karolína Fadrhonsová v šestnácté minutě zápasu svůj tým do osmibodového vedení. Zbytek poločasu ale prohrály hostující hráčky 11:2, což předznamenalo další průběh zápasu.

Od třetí čtvrtiny už totiž začaly kralovat na palubovce domácí Levhartice. Ligový nováček pokračoval ve zlepšené obraně z druhé čtvrtiny, sám vylepšil útok a pomalu se začal jihočeskému soupeři vzdalovat. Strakonice navíc začaly ztrácet nervy a po dvou technických chybách v řadě to bylo třináct minut před koncem o jedenáct bodů. Strakonický celek zápas ale nezabalil, ještě zabojoval a tři minuty před koncem díky dvěma slepeným košům snížil na rozdíl pouhých tří bodů. Domácí hráčky se ale po timeoutu sebraly, zbytek zápasu vyhrály 12:3 a definitivně setřásly nepříjemné soupeřky.

Levhartice dovedla k výhře skvělým střeleckým představením Veronika Aulichová, která zvládla 23 bodů a 9 doskoků, Terza Vorlová přidala 17 bodů. Nejlepší střelkyní Strakonic byla Karolína Fadrhonsová se 14 body, dvanáct bodů nastřílela dvojice Anna Rosecká – Simona Růžková.

 

Komentář trenéra Petra Martínka: ”Navázali jsme na vítězné utkání z minulého týdne s SBŠ Ostrava. Za dnešní utkání musím všechny holky pochválit. V domácím utkání v polovině listopadu jsme jednoznačně padli v poměru 35:64. V chomutovské sportovní hale jsme od úvodních minut domácí ambiciózní tým překvapili a zaskočili zejména výbornou týmovou obranou výškově zdatnějších hráček /doskoky celkem 30-44, ztráty 15-22, zisky 7-10/, kombinační hrou i vysokým procentem úspěšnosti střelby. V průběhu celého utkání jsme byli neustále „na dostřel“ /1. čtvrtinu jsme vyhráli 23:25, v poločase jsme prohrávali o 1 bod, na konci 3. čtvrtiny 51:59 a 3 minuty před koncem stav 69:72/. Rvali jsme se o každý míč, bojovali jsme a nezabalili utkání ani za nepříznivého stavu v průběhu 4. čtvrtiny. Tento fakt je velmi cenný, neboť jak už jsme se přesvědčili mnohokrát, vedení o pár bodů nic v moderním basketbale neznamená. V koncovce jsme sice prohráli – řešili jsme i problém s osobními chybami – zariskovali v závěru, ale nováček DSK Nymburk alias DSK Levhartice Chomutov se zkušenými hráčkami v kádru si výhru pohlídal. Přesto z naší strany skvělé utkání. Odehráli jsme naprosto vyrovnanou partii. V průběhu utkání si odbyla premiérový start v Renomii ŽBL nadějná kadetka Michaela Jánská, která předvedla sympatický výkon v obraně a úspěšným trojkovým pokusem se zapsala do střelecké listiny. Doufáme, že podobný výkon /nasazení i bojovného ducha/ předvedeme příští týden v pátek 13.12.19 v naší STARZ aréně, kde hostíme tým Lokomotivy Trutnov /u nich jsme padli v prodloužení o 12 bodů/. Utkání se odehraje za účasti ČT.”

 

Zdroj: Petr Martínek – tiskový mluvčí

https://www.zenskybasket.cz/clanky/strakonice-u-novacka-dlouho-vzdorovaly.html