Vánoční turnaj U10: Těsná prohra ve finále znamenala druhé místo

V sobotu 28. prosince odehrály nejmladší basketbalistky tradiční Vánoční turnaj. V konkurenci 4 chlapeckých týmů obsadily po těsné prohře ve finále druhé místo.

V prvním zápase jsme zvítězily nad našimi chlapci a na hřiště se tak dostaly všechny hráčky. V dalším zápase nás čekala Plzeň, která měla v týmu několik technicky šikovných a rychlých hráčů. Přesto jsme si zkušenou hrou zápas pohlídaly a zvítězily jasným rozdílem. Poslední zápas s Pelhřimovem byl zároveň zápasem o vítězství v celém turnaji. Od začátku byl rozdíl ve skore maximálně čtyřbodový a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Pár vteřin před koncem jsme dokázaly srovnat, avšak soupeř ještě dvě vteřiny před koncem proměnil poslední koš a vedení tak zvrátil na svou stranu.

 

Holky zaslouží za všechny zápasy velkou pochvalu. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena Bára Mrázová za výrazně zlepšenou hru v útoku. Skvěle zahrála také Valča Hátlová. Ve vypjaté koncovce nás podržely zkušené opory. Svůj první koš zaznamenala Johanka Kratochvílová.

 

BK Strakonice – SKB Strakonice 34:10.
BK Strakonice – Plzeň 48:18.
BK Strakonice – Pelhřimov 22:24.

 

Body: Petelová Lucka 32, Zemanová Kačka 22, Mrázová Bára 22, Hátlová Valča 10, Holínová Verča 6, Blahovcová Anička 6, Krejčová Laura 4, Kratochvílová Johanka 2.

Připravila Nikola Drnková