Kateřina Galíčková se vrací do Žabin Brno

I. liga žen

Kateřina Galíčková, která od začátku sezóny hostovala ve Strakonicích, se s příchodem nového roku vrací do Žabin.

„Kateřina po dohodě klubů od počátku sezóny 2019/2020 hrála ve strakonickém dresu, kde nastupovala v základní rotaci a získávala velmi cenné herní zkušenosti. Během jejího působení zcela přirozeně zapadla do družstva nejen po lidské stránce, ale zejména po stránce basketbalového umu. Jsme rádi, že Kateřina u nás působila a přejeme jí, aby se podobně jako u nás prosadila v mateřském brněnském týmu,” uvedl sportovní ředitel BK Strakonice Petr Martínek.

„Kateřina v této sezóně předváděla velmi slušné výkony, a to jak v Renomia ŽBL za Strakonice, tak i v utkáních v mezinárodních pohárech, která za nás odehrála. Hostování ve Strakonicích jí k těmto výkonům výrazně pomohlo, protože dostala velký herní prostor i zodpovědnost,“ uvedl generální manažer Žabin Radek Šír.

Devatenáctiletá Galíčková, která v dresu Žabin letos nastupovala v evropských soutěžích, patřila ve Strakonicích mezi opory týmu – ve 12 utkáních byla nejen nejvytíženější hráčkou, když v každém utkání odehrála v průměru přes 32 minut, ale s 12,9 body na utkání byla také nejlepší střelkyní Jihočešek.

„Její rychlý herní posun je důvodem, proč jsme se rozhodli hostování ukončit. Věříme, že si Katka formu ze Strakonic přenese do Žabin,“ vysvětlil Šír návrat Galíčkové a dodal: „Strakonickému klubu děkujeme za spolupráci a za příležitost, kterou u nich Kateřina dostala.

Prvním představením Galíčkové v Renomia ŽBL v dresu Žabin bude utkání na palubovce chomutovských Levhartic 3. ledna.