Minižačky pokračují na vítězné vlně

BK Strakonice – Sokol Písek Sršni h B 55:36
BK Strakonice – SKB Strakonice h 68:27

Bodovaly a hrály: Holkupová a Pavlíčková po 14, Trojanová 12, Viererová 11, Homolková a Vaněčková po 10, Kovarovičová 9, Košáková, Kotrcová, Topinková a Davidová po 6, Malířská T. a Kotrčová po 5, Veselková a Grossová po 4, Vodvářková 1, Malířská K., Karolová.

 

V sobotním dopoledni zavítali do strakonické Starz arény píseční sršni se svým béčkem. Toto družstvo je tvořeno mladšími ale velice běhavými hráči. Úvodní čtvrtina tohoto střetnutí byla vyrovnaná. Od druhé čtvrtiny se hra domácích basketaček zpřesnila. Dokázaly se vyrovnat a leckdy i předčít soupeře v rychlosti a předváděly pohledný rychlý basketbal. Rozdíl ve skóre tak průběžně narůstal a v závěrečné části si již zkušeně výhru pohlídaly.

 

Druhé utkání bylo místní derby proti králíkům. Ty po těsné výhře nad sršni bláhově pomýšlely i na skalp strakonických žaček. Začátek utkání byl značně nervózní. Děvčata nedokázala proměnit jednoduché střelecké příležitosti. Od druhé čtvrtiny již na hřišti zcela dominovaly a kluci nevěděly kudy kam.

 

V obou střetnutích trenéři prostřídaly 18 hráček, které kluky dokázaly nejen přeběhat, a také jejich nasazení a bojovnost byla lepší.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík