Pro nás skvělé utkání, řekl trenér po porážce od USK

BK Strakonice – USK Praha 59:79 /20:22, 35:39,50:57/

Střelci: Suchanová 22, K. Baloušková 11, A. Stiborová 10, M. Jánská 8, T. Soukupová, K. Hauserová, T. Nepodalová a S. Vadlejchová po 2

hodnocení trenéra Petra Martínka:

„Sobotní duel se Studánkou Pardubice byl na žádost hostů odložen na čtvrtek 30.1.2020 od 18.00 hodin ve STARZ aréně. V nedělním odpoledni jsme se utkali s vynikajícím celkem USK Praha /zatím 3. místo v tabulce extraligy/. Holky od Otavy odehrály s favoritem skvělé utkání. Ve třech po sobě jdoucích čtvrtinách se držely nejenom herně, ale i ve vývoji skóre /20:22, 35:39, 50:57/. V průběhu utkání jsme dokázali soupeřky z Prahy udržet v domluvených taktických věcech /odstavování 19-14 a obranná rotace/. Hráli jsme aktivně. Ve všech herních činnostech jednotlivce jsme se s vyzrálým soupeřem dokázali vyrovnat. V nasazení jsme dokonce na hřišti jasně dominovali. Škoda, že jsme se v této části nevyhnuli mnoha laciným a zbytečným ztrátám /zejména přihrávky při založení RP, ztráty v poměru 16-9/. Nedařilo se nám v průběhu celého utkání proměňovat trestné hody /celkově 21/12/. V poločase se šlo do kabin za nepříznivého stavu 35:39.

Do třetí desetiminutovky jsme nevstoupili koncentrovaně. Vytvořené šance jsme neproměnili. Soupeřky odskočily ve vývoji skóre na stav 43:35. Po oddechovém čase jsme trojkou B. Suchanové nastartovali obrat. Hru jsme vyrovnali, zvýšili jsme pohyb na hřišti. Vytvářeli jsme si „otevřené“ střely, které jsme však neproměnili. Po 30 minutách jsme prohrávali o 7 bodů /50-57/. Celé utkání se rozhodlo až v samotném závěru utkání, kdy nám tzv. došlo. Zranila se nám i podkošová hráčka Adéla Stiborová /10 bodů a 6 doskoků/, která je pro rotaci pod košem důležitá. Hlavou jsme moc chtěli, ale fyzická únava rozhodla, že naše nájezdy nebo volné střely nebyly úspěšné. V posledních 4 minutách utkání /stav 58-66/ nás soupeřky rozebraly rychlým protiútokem a v obranné fázi jsme již „tahali nohy“. Soupeřky poslední tři minuty vyhrály 10 ku 1 a v utkání se radovaly z výhry.

Pro nás skvělé utkání, neboť konkurovat jednomu z kandidátů na titul MČR je pro naše holky potěšitelné. Bojovaly až do konce, výhra USK je zasloužená, ale rozdíl ve skóre je pro basketbalistky Strakonic až příliš krutý vzhledem k vývoji utkání. Přes prohru zazněla v šatně pochvala za předvedený výkon. Pro lepší výsledek nás limitovalo vysoké číslo ztrát i nepříliš kvalitní procento úspěšnosti trestných hodů. Dojem z utkání je však velmi pozitivní, holky skvěle trénují a doufám, že se vše odrazí v dalších utkáních se soupeři, které potřebujeme v tabulce dostat pod sebe. Z individualit dnes potěšila střelecky Karolína  Baloušková /autorka 11 bodů/ a Tereza Nepodalová /za práci pod košem a 7 doskoků/. Musím napsat, že po dnešním duelu věřím, že to společně dokážeme“.