DOPLNĚNO: Jedna povedená čtvrtina na lepší výsledek nestačila

I. liga žen

1. kolo skupiny B:

SBŠ Ostrava – BK Strakonice – U19 Chance 82:65 (16:21, 39:34, 65:50).

Body: K. Fadrhonsová 18, S. Růžková 13, E. Petrušková 12, K. Kuncipálová 10, T. Soukupová 8, A. Stiborová 4.

Basketbalistky Ostravy dokázaly v prvním kole nadstavby přehrát Strakonice jasně 82:65. úvod zápasu tomu přitom neodpovídal, když na první nástup Ostravy odpověděly soupeřky výborně a dostaly se na přelomu první a druhé čtvrtiny až do sedmibodového náskoku. Ve třetí čtvrtině však SBŠ zvládla 26 bodů a svým soupeřkám uteklo do dvouciferného náskoku, o který už nepřišla. Naopak rozdíl přerostl v poslední čtvrtině dvacetibodovou hranici.

Ostravu táhla skvělá základní pětka v čele s 20 body Nevenou Markovič, o bod méně dodala Sara Dickey. Strakonice vedla do boje kapitánka Karolína Fadrhonsová s 18 body.

 

Komentář trenéra Petra Martínka: „Do Ostravy jsme odcestovali bez řady opor. Řešili jsme problémy se sestavou. Do utkání jsme nakonec nastoupili s 8 hráčkami. Úvod nám nevyšel podle představ. Rychle jsme prohrávali 0:7. Po oddechovém čase jsme zmobilizovali síly a zvýšeným důrazem v osobních soubojích jsme dokonce obrátili vývoj skóre ve svůj prospěch. První čtvrtinu jsme ovládli v poměru 21:16. V průběhu druhé desetiminutovky jsme týmovým výkonem na obou polovinách hřiště zcela zaskočili soupeřky z Ostravy. Úspěšnou střelbou ze střední vzdálenosti jsme si vybudovali až 6 bodový náskok. V samotném závěru 2. čtvrtiny soupeřky využily našich ztrát. Do kabin se odcházelo za stavu 34:39. V druhém poločase jsme dokázali držet s domácími – zahraničními hráčkami – bezmála 7. minut vyrovnané utkání nejen bodově, ale pro nás sympaticky i herně. Poté zaúřadovala nejlepší střelkyně SBŠ Ostrava S. Dickey a třemi úspěšnými pokusy za tři body posunula domácí do dvouciferného vedení v poměru 50:65. V posledním dějství nám v 8 hráčkách samozřejmě ubývali síly, ale dokázali jsme stále aktivně týmově bránit a dobrým pohybem /i rychlými brejky/ na útočné polovině hřiště i týmovou hrou získávat otevřené střelecké pozice, které jsme dnes dokázali s vysokým procentem proměňovat. Dnes musím holky pochválit, neboť dokázaly s týmem, který obsadil 6. místo po základní části odehrát i přes prohru naprosto vyrovnanou bitvu. Vyrovnali jsme se i s výškovým rozdílem /doskoky 37-41/. Držel nás dnes dobrý pohyb na hřišti, týmový výkon a výborné procento úspěšnosti střelby /67/28 tj. 41,8 %/. V dnešním utkání se výkonem blýskla nadějná juniorka Tereza Soukupová /za 10 minut vsítila 8 bodů při 80 % úspěšnosti/. Dle mého názoru není jednoduché cestovat do Ostravy v 8 hráčkách, ale holky dnes předvedly, že se dá hrát ve skupině B úplně s každým.“