Spolupráce s Pelhřimovem nese první úspěchy

BK Strakonice – Kaplice 59:14.
Písek – BK Strakonice 46:79.

Bodovaly: Šimonová Tereza 19, Trojanová Eliška 12, Viererová Magdaléna a Kovarovičová Nikola 11, Homolková Kateřina 10, Pavlíčková Karolína a Kotrcová Karolína 8, Kotrčová Linda, Holkupová Marie a Malířská Tereza 6, Veselková Lucie 4, Topinková Natálie a Rizáková Johana 2.

V dalším kole zavítaly strakonické starší minižačky do sršní Arény, kde se postupně střetly s kaplickými chlapci a domácími baskeťáky. Hráčky od Otavy ve svém středu uvítaly dvě hráčky z Pelhřimova, které po zbytek sezóny a snad i do budoucnosti posílí naše družstvo. Obě parádně zapadly do kolektivu a jejich herní přínos byl veliký.

V prvním utkání se nám vůbec nevydařil vstup do utkání. Strakonické basketačky působily nervózně a nekoncentrovaně. Až po čtyřech minutách se jim podařilo vsítit první body. Poté se postupně dostávaly do tepa. Hrály rychlý a pohledný basketbal. Chlapci v průběhu utkání odpadli fyzicky a rozdíl ve skóre rychle narůstal.

Ve druhém utkání jsme se střetli s domácími borci, kteří byli posíleni o dva vysoké podkošové hráče. Ani těchto habánů se strakoňandy nezalekly a sváděly se sršni tuhý boj. Pochvalu si naše basketbalistky zaslouží za obrovské fyzické nasazení, že i za nepříznivého stavu se rvaly o dobrý výsledek, a tím prohra o 33b zajisté je.