Veronika Voráčková oceněna Euroligou

Vážení příznivci basketbalu,

jak již jsme Vás před časem informovali na našem webu o tom, že bývalá odchovankyně našeho klubu Veronika Voráčková aspiruje na trofej o nejlepší mladou basketbalistku ročníku Euroligy.

Veronika Voráčková nakonec obsadila druhé místo v anketě o nejlepší mladou basketbalistku nedohraného ročníku Euroligy. V hlasování trenérů, médií a fanoušků porazila křídelnici ZVVZ USK Praha pouze osmnáctiletá Iliana Rupert z Bourges.

Vedení basketbalového klubu Strakonice posílá „Vory“ gratulace na dálku.

Mgr. Petr Martínek – tiskový mluvčí BK

 

 

 

Češka Veronika Voráčková obsadila druhé místo v anketě o nejlepší mladou basketbalistku nedohraného ročníku Euroligy. V hlasování trenérů, médií a fanoušků porazila křídelnici ZVVZ USK Praha pouze osmnáctiletá Iliana Rupert z Bourges.

Dvacetiletá Voráčková před přerušením soutěže kvůli pandemii koronaviru pomohla USK do čtvrtfinále, v němž měly obhájkyně bronzových medailí nastoupit proti Schiu. Voráčková zasáhla do deseti zápasů s průměrem 4,4 bodu, 2,4 doskoku a 1,5 asistence. Rupert odehrála 15 zápasů a s bilancí 6,5 bodu a 4,7 doskoku na zápas anketu jasně ovládla.

Z týmu USK můžou na ocenění pomýšlet ještě zahraniční opory Alyssa Thomas, Briona Jones a Cristina Ouviňa, které se ucházejí o cenu pro nejlepší hráčku soutěže. Thomas s Ouviňovou jsou navíc nominované i na nejlépe bránící hráčku, zatímco trenérka Natália Hejková je mezi nominovanými na kouče sezony.

 

Zdroj: http://www.zenskybasket.cz/aktuality/vorackova-ocenena-euroligou.html