GYMSTR letos slaví první místo v PSL 2020

I. liga žen

Tým GYMSTR, který tvoří hráčky strakonického basketbalového klubu žijící v Praze, letos vybojoval  v  16. ročníku Pražské streetballové ligy  (PSL) zlaté medaile. Tentokrát za GYMSTR hrála Petra Lukešová, Linda Svobodová, Šárka Jozová, Zdeňka Paroubková, Jolana Krejčová, Eliška Vondrysová a hráčka z pražské Aritmy Anna Smutná.

Kvůli koronavirovým opatřením se začátek PSL  posunul , základní část probíhala od 1.6.20 do 23.7.20. Hrály se dva až tři zápasy jednou týdně v areálu studentských kolejí na Strahově. Letos bylo přihlášeno 11 ženských týmů, bojoval  každý s každým dvakrát. V tomto ročníku byla Petra Lukešová po odehrané základní části třetí nejlepší střelkyní a druhá nejlepší v počtu trojek.

Do play-off , které se konalo v pátek 27.7.20, se GYMSTR dostal z druhého místa s bilancí 4 proher a 16 výher . Celkem dostalo možnost zabojovat o medaile šest nejlepších ženských týmů. Kvalita soupeřek byla vyrovnaná, každý měl  šanci vyhrát, proto se hrálo velice tvrdě. V zápasech se dávalo málo bodů, důležitější byla obrana. Výhry nebo prohry byly většinou o bod, nebo zápas končil remízou a o vítězi rozhodovaly trestné hody.

Do play-off přišly o medaile zabojovat tyto hráčky – Petra Lukešová, Linda Svobodová, Šárka Jozová a Zdeňka Paroubková. Díky druhému místu po základní části PSL se GYMSTR nemusel zúčastnit počátečních bojů. Svůj první důležitý zápas v play-off vyhrál o bod, čímž si zajistil nejhůře bronzové medaile. Další zápas GYMSTR prohrál na šestky, následně další  vyhrál na šestky. Do finále holky nastoupily znovu proti týmu, se kterým prohrály.  Tentokrát se jim podařilo vyhrát především díky čtyřem trojkám Zdeňky Paroubkové. Ze své první zlaté medaile z PSL mají hráčky  GYMSTRu obrovskou radost.

 

Výsledky:

  1. místo: GYMSTR
  2. místo: Béčkový porno
  3. místo: Remains