Kristýna Tomšovicová extraligový dres už neoblékne, rozhodla se skončit

Extraligové basketbalistky ze Strakonic se budou muset obejít bez své kapitánky. Po uplynulém ročníku, který nebyl dohrán vinou koronavirové pandemie, ohlásila svůj konec jednatřicetiletá rozehrávačka Kristýna Tomšovicová. Ta kývla na nabídku pomoci družstvu před třemi roky a nakonec se vypracovala mezi jednu z ústředních postav celku od Otavy. Teď už chce hrát jenom pro radost za béčko BK Strakonice, které bude opět účinkovat ve druhé lize. Vše se tedy vrací do starých kolejí.

 

Věděla jste, že se jedná o poslední vaši extraligovou sezonu, nebo jste se rozhodla až po jejím konci?

Nějak jsem si to nepřipouštěla, ale už jsem tušila zhruba od poloviny sezony, že bude nejspíše poslední.

Jak to?

Bylo k tomu určitě více důvodů. Sezonu jsem začínala po dlouhé odmlce od sportu, jelikož jsem byla dlouho nemocná a ani jsem nevěděla, jestli stihnu začátek. Nakonec jsem stihla, ale nebylo to ono. Tak trochu jsem se trápila a nemohla jsem se do toho pořádně dostat. Proto přišla první myšlenka, že se bude jednat o poslední rok. Dalším důvodem je určitě čas, jelikož už mám děti a všechno bylo náročnější skloubit dohromady. Dcera teď nastupuje do školy a syn do školky, tak s nimi chci trávit víkendy a odpoledne, protože dopoledne s nimi nebudu.

Takže jste nechtěla třeba ještě rok pokračovat, abyste se rozloučila lepším než posledním místem v tabulce?

Nad tímhle jsem určitě nijak nepřemýšlela. Měly jsme dohrou partu a nakonec jsme se rozloučily skvěle, přestože jsme skončily poslední. Věřím, že to holky další rok zvládnou. Určitě se na ně budu chodit dívat a fandit jim dál.

Celkově asi nelitujete toho, že jste ještě do extraligového kolotoče naskočila, že?

Určitě nelituji. Byla jsem moc ráda, že jsem mohla v extralize nastoupit a zkusit ještě pomoci. Holky byly super a rozuměly jsme si, takže bych určitě neměnila. Byla to pro mě veliká zkušenost. Hlavně skloubit dohromady rodinný, pracovní a basketbalový život, byl trošku oříšek, ale nakonec jsem to díky rodině zvládla.

Na druhou stranu, nemrzí vás přece jen trochu, že vaše extraligová štace trvala tak krátce?

Asi nemrzí. Věřím v to, že to, co má přijít, vždy přijde tak, jak má.

Od nové sezony tedy budete hrát za druholigové béčko BK Strakonice?

Určitě, budeme s holkama hrát druhou ligu, na kterou se už moc těším.

Neuvažujete také nad tím, že byste do budoucna působila pod bezednými koši jako trenérka?

Zatím určitě ne. Asi by to pro mě bylo s dětmi časově náročné, ale na basketbal se určitě budu dál chodit dívat a fandit.

 

Zdroj: www.jcted.cz