Julia Reisingerová chystá do Strakonic velkou benefici

I. liga žen

Reprezentační pivotka ze španělské Girony Julia Reisingerová se rozhodla už ve 22 letech pustit i do větších společenských projektů. A spustila tak charitativní akci „Basket pomáhá“ na podporu dětí ze sociálně neutěšených poměrů, jejíž součástí bude dobročinná sbírka, on-line dražba dresů českých reprezentantů i benefiční utkání 1. srpna ve Strakonicích (16:00), jež Julie uspořádá se svou matkou, tuzemskou legendou Petrou Reisingerovou.

„Nastoupí proti sobě Tým legend proti Mladým puškám. Tým legend si sestavila mamka z bývalých spoluhráček z reprezentace i z týmů, ve kterých hrála. Do Mladých pušek jsem pozvala své současné spoluhráčky z reprezentace a také bývalé spoluhráčky z mládeže. Doufám, že to bude první z mnoha ročníků,“ říká čerstvá posila španělské Girony.

Na jaké hvězdy se můžou fanoušci těšit?

„Nechci moc prozrazovat, ale určitě uvidíte Kateřinu Elhotovou, Terku Vyoralovou či Veroniku Voráčkovou. A jeden z týmů bude trénovat Marcela Krämer,“ odhaluje Reisingerová.

Není to její první pokus, jak pomáhat, když už několik let spolupracuje s neziskovou organizací „ANO, ANO“ a nyní spouští i dobročinnou sbírku, kterou najdete pod odkazem https://www.darujme.cz/projekt/1203313

Kromě dobročinné sbírky Reisingerová doufá, že se významnou částku podaří vybrat i v rámci aukce dresů. „Hráči reprezentace mužů mají v té době přípravný kemp a některým hráčkám nedovoluje jejich letní program se akce osobně zúčastnit. Přesto by se rádi zapojili. Proto přišel nápad s dražbou podepsaných dresů. Díky vysokému zájmu ze strany hráčů bude dražba rozdělena na tři aukce. První odstartuje 2. srpna, druhá bude probíhat při kvalifikaci žen na EuroBasket 2021 a třetí při kvalifikaci mužů o EuroBasket 2022. Možná přidáme i jednu vánoční aukci,“ pokračuje Reisingerová.

A kam budou vybrané peníze směřovat?

„Každé dítě si zaslouží šanci. Ráda bych podpořila děti ve Strakonicích, ale už máme třeba i děti z Prahy, také se nebráním tomu, že třeba sami účastníci zápasu přijdou s nějakým nápadem, komu pomoci. Již dlouho sleduju příběhy sociálně slabých dětí, které sportují a ráda bych je v jejich sportování podpořila. Chci, aby to nebyla jen finanční pomoc na prázdno, ale aby šly peníze na něco konkrétního,“ pokračuje usměvavá hráčka.

Další informace o projektu najdete na Instagramu a facebookovém profilu basket.pomaha

 

Zdroj: basketmag.cz