Skvostný vstup starších minižaček do sezony

Úvodní utkání oblastního přeboru ukázalo nejstarším minižákyním ze Strakonic cestu, kterou by se chtěly v této sezoně ubírat. „Pochvalu za bojovnost a nasazení zaslouží všechny hráčky,“ uvedl po výhrách nad Pelhřimovem a Jindřichovým Hradcem trenér Jakub Mužík

 

BK SOJKY PELHŘIMOV – BK STRAKONICE 29:75 (16:39),

BK STRAKONICE : BK JINDŘICHŮV HRADEC 73:48 (33:23),

Bodovaly a hrály: Košáková Eliška 24, Vodvářková Kristýna 22, Kotrčová Linda a Pavlíčková Karolína 21, Malířská Tereza 18, Grossová Karolína a Kotrcová Karolína 15, Karolová Michaela a Malířská Kateřina 4, Topinková Natálie a Krejčíková Viktorie 2, Žáková Alena 0.

 

Úžasný vstup do prvního zápasu letošní sezóny předvedly strakonické starší minižačky. Na domácí kluky nebojácně vlétly jako uragán. Nátlková obrana se zdvojováním přinesla ve hře pelhřimovských chlapcům chaos a značné rozpaky. Po úvodních čtyřech minutách hry svítilo na tabuli skóre 0:15! V dalším průběhu střetnutí hráčky od Otavy nepolevily a nadále zvyšovaly bodový rozdíl. Konečné skóre utkání 29:75 nás velmi potěšilo. Děvčata si ověřila, že velké tréninkové nasazení, jejich píle a chuť neustále na sobě pracovat, přináší kýžené ovoce.

Druhé utkání hrané jen krátkou chvíli po skončení předchozího střetnutí již nebylo tolik povedené. Jindřichoradečtí kluci přijeli pouze s osmi hráči a možná i tento fakt přispěl k ukolébání strakonických minižaček. Další z faktorů, proč se holkám nepodařilo navázat na skvělý první zápas, může být náročnost ranního vstávání a téměř dvouhodinová cesta do Pelhřimova. Každopádně se do hry našich hráček vloudila nervozita, nepřenost a nedůslednost. Krásné útočné kombinace bohužel střídaly obranné nepřesnosti, a tak se kluci stále drželi na dostřel. Početný zástup rodičů a podporovatelů, který s našemi děvčaty vážily tuto dalekou cestu, byl v napětí až do poslední čtvtiny, ve které dokázaly hráčky od Otavy zlomit jindřichohradecký odpor.