Soupeřky z Prahy byly o pouťovem víkendu lepší

Juniorky

Extraligové juniorky BK Strakonice zahájily o pouťovém víkendu novou sezonu. Úvoní dvoukolo je zavedlo do hlavního města, kde však neuspěly. Nejprve podlehly Spartě a následně HB Basket. Obě utkání zhodnotil trenér Petr Martínek.

 

2. kolo, sobota 26. září:

BA Sparta Praha – BK Strakonice 72:53 (25:10, 43:29, 59:44).

Body: Suchanová 14, Chylíková 11, Junková a Jánská 7, Hauserová, Soukupová a Roučková 4, Baloušková 2.

Dnes extraligové juniorky BK Strakonice utkáním v pravé poledne na BA Spartě Praha vstoupily do nového basketbalového ročníku 2020/21 kat. U 19. Úvod utkání nám nevyšel dle našich představ. Soupeřky rychle a jednoduše vedly 0:8, 3:17. Laxní začátek, nepřipravenost nás stála lepší výsledek. V druhé části 1. ctvrtiny jsme se soupeřkami vyrovnali ve všech herních činnostech. V 2. čtvrtině jsme byli dokonce ve více pasážích lepší. Korigovali jsme výsledek na neuvěřitelných 25:29 /17. minuta utkani/. Poté jsme si však vybrali tříminutové hluché místo. Tento úsek jsme prohráli zejména na doskoku, ale i vytvořením zbytečných ztrát. V druhém poločase jsme se pokusili o zázrak, ale námi vytvořené šance i střelecké pozice jsme nedokázali zúročit. Dnes lze holky pochválit, ze i přes bodový rozdíl z 1.ctvrtiny nesložily zbraně a stále i neúnavně bojovaly na obou polovinách hřiště. Dokázaly se i vyrovnat s výškovým handicapem /doskoky 42-56/. Tentokrát nás však limitovalo velmi nízké procento střelby 74/18 tj. 24,3 procent, které dle mého názoru rozhodlo tento duel. Bylo na nás vidět, ze je to první utkání po dlouhé době.

 

3. kolo, neděle 27. září:

HB Basket – BK Strakonice 97:73 (17:14, 43:33, 69:56).

Body: Suchanová 20, Junková 17, Soukupová 12, Hauserová 9, Jánská 8, Baloušková 3, Půroková a Roučková 2.

Ve včerejším dopoledni se utkaly ve sportovni hale na Zličíně naše juniorky s týmem HB Basket Praha. Týmy výškově i somaticky typologické předvedly v nafukovací /asi tenisové předtim/ hale dynamický a moderní basketbal s několika zapletkami. Z obou stran se hrál po celých 40 minut tzv. tempo basket. Byl to fofr z obou dvou stran. Oba celky se snažily o rychlý přechod do útoku s důrazným zakončením situace 1 x 1 případně využití přesilovych situací.
Od úvodu jsme se těžko vyrovnávali s celoplošnou agresí soupeře. Přechod z obranné na útočnou nám v některých aspektech činil nemalé potíže. S těmi jsme se sice rychle vyrovnali, ale soupeřky nás dnes zcela vyvedly z konceptu agresivním pojetím. V průběhu 2. čtvrtiny nám soupeř odskočil na dvouciferný polštář. Po polocasové přestávce jsme změnili způsob hry a soupeřky z naši kombinační i rychle hry ztrácely půdu pod nohama. Jejich náskok se ztenčil na 5 respektive 4 body /50:55, 52:56, 54:59/. V zaveru třetí desetiminutovky jsme vyrobili zbytečné a jednoduché chyby, které nás stáli lepší dílčí výsledek do posledního dějství. Na ukazateli svítil stav 56:69.

V poslední desetiminutovce jsme vsadili vše na obrat v utkání. Změna obrany, vyšší tlak na hráče s míčem i větší zapojeni hraček z lavičky obrat nepřinesl.

Naopak. Soupeřky naše zaváhání v útoku i chyby v obranné fázi dokázaly potrestat.

V dnešním utkání jsme měli velké problémy s aktivní hrou souperek. Těžko jsme eliminovali hru 1 x 1. V některých pasážích nám ne zcela fungovala týmová obrana.

Nevěšime hlavu, neboť známé pořekadla říká: “Můj dům, můj hrad”

Z tohoto plyne – soupeřky z Prahy byly o pouťovem víkendu lepší a zaslouženě vyhrály.