Domácí premiéra ženám bohužel nevyšla

I. liga žen

Druhou jasnou porážku mají na svém kontě basketbalistky Strakonic, které po očekávané prohře s USK tentokrát nestačily doma na Trutnov 62:102. Hostující hráčky povzbuzené domácí výhrou na KP Brno do zápasu vlétly ve velkém stylu a rychle se ujaly vedení. Strakonice pak dokázaly kontrovat, ale konec první a celá druhá čtvrtina byla jasně ve prospěch Trutnova, který odskočil do dvouciferného náskoku a zápas kontroloval. Strakonice se v klíčové druhé čtvrtině zmohly jen na osm bodů.

 

Hostující hráčky vedly až o 45 bodů a k výhře je dotáhlo hned sedm dvouciferných střelkyň v čele s osmnácti body a 10 doskoky Anny Rylichové. Na třináct se dostalo duo Štěpánka Ježková – Tereza Králová. Jedinou dvoucifernou střelkyní poražených byla Barbora Suchanová s 11 body.

 

BK Strakonice – BK Loko Trutnov 62:102 (14:23, 22:49, 44:75).

Body: Suchanová 11, Horsáková 9, Vorlová a Růžková 8, Rosecká 7, Soukupová 6, Jindrová 5, Junková 4, Vadlejchová a Petrušková 2 – Rylichová 18, Králová a Ježková 13, Finková a Šmahelová 12, Wilson a Kozumplíková 11, Šípová 7, Hrabětová 3, Linhartová 2. Rozhodčí: Vávrová, Renc, Kult. Fauly: 25:14. Trestné hody: 12/8 – 29/22. Trojky: 12/2:22/12. Přihlíželo 48 diváků.

 

Petr Martínek, trenér Strakonice: „Těžko se mi hodnotí náš první domácí duel v RENOMIA ŽBL. Na můj vkus je rozdíl až moc velký. Na utkání jsme se připravovali, ale Trutnov měl hodně psychických sil z nedělního zápasu, kdy překvapivě vyhrál nad KP Brno. Do utkání vlétnul hned od počátku a my jsme tahali za kratší konec. Prohráli jsme na doskoku a střelecká potence trutnovských hráček byla taková, že trefily úplně všechno i ze šatny. My jsme se naopak zhruba od šesté minuty druhé čtvrtiny nemohli trefit a místo, abychom korigovali náskok soupeře, tak nám zápas začal utíkat. Musím ale pochválit mladší hráčky z těch našich mladších, které předvedly nebojácný výkon a dost mě svou hrou a agresivním pojetím překvapily a mile potěšily.“

 

Zdroj: www.zenskybasket.cz