S 35 body se nedá vyhrát žádný zápas

I. liga žen

Klidnou výhru si po dvou dramatech připsaly ve třetím kole basketbalistky KP Brno, když v domácím prostředí zdolaly Strakonice 86:35. Brňanky tak mají bilanci dvou výher a jedné porážky, Jihočešky na první vítězství čekají.

 

Královopolanky nečekaly moc dlouho na svůj první nápor a do zápasu vlétly s tlakem jak v útoku, tak na obranné polovině. Daly prvních sedm bodů zápasu a v páté minutě vedly po trojce Sarah Beránkové poprvé dvouciferným rozdílem. Tato střela z dálky byla součástí šňůry 13:0, kterou domácí zakončily první čtvrtinu a prakticky zápas rozhodly. Strakonice se střelecky nejvíc vzepřely ve druhé čtvrtině, když zvládly patnáct bodů, ani tak jim ale nefungovala obrana a Brno své vedení pohodlně navyšovalo. Rozdíl mezi oběma celky se vyšplhal až na 51 bodů a Brno tak mohlo pošetřit síly, alespoň třináct minut si zahrálo všech deset hráček soupisky.

 

Podobně rozložená byla i ofenziva vítězek, když čtyři hráčky daly dvouciferný počet bodů v čele s Veronikou Remenárovou s 18 body, Kateřina Zohnová přidala 16 bodů. Nejlepší střelkyní Strakonic byla s 10 body Anna Rosecká.

 

Dušan Medvecký (trenér KP Brno): „Spokojenost s 86 nastřílenými body a vítězstvím, i když s předpokládaným. Doufám, že se dostaneme na vlnu a budeme si už více věřit. My si zatím moc nevěřili, takže nyní jsme si upevnili sebedůvěru a může být mezi děvčaty pozitivní nálada.“

 

Petr Martínek (trenér Strakonice): „S 35 trefenými body se nedá vyhrát žádný zápas, těžko jsme se vyrovnávali s agresivní obranou Brna. I když jsme si vytvořili střelecké pozice, tak je hráčky nezúročily. Proto je rozdíl tak vysoký. Navíc jsme se nevyvarovali školáckých chyb.“

 

Zdroj: www.zenskybasket.cz