Trenér Martínek byl s hrou spokojen

Na palubovku druhého Sokola Hradec Králové zajížděly v dalším kole Renomia ŽBL basketbalistky Chance U19 BK Strakonice.

Domácí favorit to především v první čtvrtině neměl vůbec jednoduché. Hradec dal úvodní koš zápasu, strakonické hráčky rychle odpověděly a vedly 3:2. Pak se znovu karta obrátila a domácí basketbalistky si vypracovaly osmibodový náskok. Hráčky Strakonic však dokázaly snížit na rozdíl tří bodů. Nakonec skončila první čtvrtina rozdílem pěti bodů.

 

Ještě začátek druhé čtvrtiny napovídal, že by mohly hráčky Strakonic držet s favoritkami krok (17:14 a 20:16). Pak však udělaly domácí basketbalistky šňůru devíti bodů, střelecky se jim dařilo i nadále a v poločase již vedly o 23 bodů.

 

Ve třetí čtvrtině se hostující hráčky nejvíce přiblížily soupeřkám za stavu 49:32, ale pak opět úřadovaly střelkyně Hradce Králové. Po třech čtvrtinách bylo definitivně rozhodnuto (69:38).

 

Vzávěrečné části domácí hráčky postupně navyšovaly své vedení a vpoklidu si dokráčely pro vítězství. Na straně Strakonic dokázala střelecky držet se soupeřkami krok Simona Růžková, která zaznamenala 12bodů.

 

„Musím Sokolu Hradec Králové pogratulovat kvítězství, bylo zcela zasloužené. Na druhou stranu si myslím, že jsme podali nebojácný výkon a věřím, že nám to vdalším vývoji, kdy hrajeme vpátek proti Slovance oto, kdo získá první vítězství,pomůže.,“ uvedl po utkání strakonický trenér Petr Martínek a pokračoval: „Největší rozdíl v utkání byl vtom, že Hradecké Lvice jsou spolu poměrně dost dlouho. Je unich namixován tým jednak zkušených a jednak mladých hráček. My máme hráčky převážně mladé, získáváme zkušenosti, ale myslím si, že jsme podali dobrý výkon. Jsem sním spokojený a škoda jen asi tří minut ve druhé čtvrtině, kdy nám soupeř odskočil na osmnáct bodů. Jinak bych byl nadmíru spokojen.“

Hradec Králové – Strakonice 93:49 (17:12, 47:24, 69:38).

Body: Čuperková 14, Marečková a Effangová 13, Paurová 10, Fišerová a Bolardtová 8, Vítová 7, Vojtíková 6, Klaudová, Vlčková a Levínská 4, Šotolová 2 – Růžková 12, Vydrová a Vadlejchová 8, Rosecká 7, Soukupová 4, Horsáková 3, Vorlová, Jánská a Petrušková 2. Rozhodčí: Vávrová, Petrák, Kovář. Fauly: 19:20. Trestné hody: 19/18:18/11. Trojky: 14/5:14/2. Hráno bez diváků.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/hradec-se-nenechal-od-strakonickych-hracek-zaskocit-20201128.html