Extraligové ženy na silné soupeřky nestačily

I. liga žen

Žabiny patří suverénně do lepší poloviny soutěže a přijely do Strakonic v roli favoritek. Ráz celému utkání udala první čtvrtina. Domácím hráčkám do koše nepadlo prakticky vůbec nic, naopak Brňankám to tam padalo jak na běžícím pásu a bylo jedno odkud. Ke cti domácím hráčkám slouží, že bojovaly i za nepříznivého stavu a snažily se uhrát co nejlepší výsledek.

„Hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři. Navíc se na hře muselo projevit, že jsme byli deset dní v karanténě a zatím ještě nejsme ve stavu, abychom mohli navázat na výkony, které jsme podávali před karanténou, kdy šel herní výkon hodně nahoru,“ začal hodnocení utkání předseda BK Strakonice Jiří Johanes a pokračoval: „V utkání byl rozdíl prakticky ve všech herních činnostech, bylo vidět, že jsou soupeřky rychlejší v pohybu, rychleji reagují a přidala se jim k tomu i vysoká úspěšnost střelby. My na všechno reagovali pozdě a hlavně jsme měli velice nízkou úspěšnost střelby. Zápas se hodnotí těžce, ale herní praxí, pokud tedy nedojde k nějakému dalšímu přerušení, se zase dostaneme tam, kam chceme.“

„Sice to povinná výhra byla, ale my potřebovali po dvou porážkách po smolných koncovkách konečně vyhrát a bylo jedno proti komu. Body se počítají, ale výkon měl do optimálu hodně daleko. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, vytvořili si po první čtvrtině vysoký náskok, ale to, co se dělo herně především ve druhé a čtvrté čtvrtině, nejde. Poslední čtvrtinu jsme dokonce prohráli. Měli jsme v utkání třicet ztrát míčů, a to z totální naivity. Sice jsme vyhráli, ale nic pěkného to z naší strany nebylo,“ komentoval utkání trenér Žabin Brno Viktor Pruša.

BK Strakonice – Žabiny Brno 40:83 (6:32, 14:43, 26:70).

Body Strakonic: S. Růžková 15, J. Vydrová 6, A. Rosecká a N. Horsáková 5, B. Vorlová 4, A. Junková 3, T. Soukupová 2.

V dalším programu zajíždějí strakonické basketbalistky v pátek do Chomutova. Další týden v sobotu 30. ledna doma přivítají od 16.30 hodin soupeřky ze SBŠ Ostrava.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/strakonicke-hracky-pod-kosi-na-silne-souperky-nestacily-20210117.html