Basketbalistky se po karanténě vracejí do hry

Extraligové basketbalistky Chance U19 BK Strakonice se po karanténě mohou znovu zapojit do soutěžního kolotoče. První utkání sehrají v sobotu proti Žabinám Brno.

Na neděli 3. ledna plánovaná dohrávka s mistrovským ZVVZ USK Praha se musela na poslední chvíli znovu odkládat. Na vině tomu tentokrát byl pozitivní test na koronavirus a na to navazující karanténa týmu. „Ti, kteří koronavirus ještě neprodělali, musejí znovu do karantény. Již potřetí v této sezoně,“ posteskl si na začátku ledna trenér strakonického týmu Petr Martínek.

Karanténa v úterý skončila a hráčky se tak mohly od středy znovu vrátit k přípravě na další extraligový program. „Od středy znovu začínáme trénovat, a to každý den. Ve čtvrtek si dáme hned dvě fáze a v sobotu nás čeká od 16.30 hodin mistrovské utkání se Žabinami Brno,“ vyslal fanouškům strakonického basketbalu pozitivní zprávu Petr Martínek.

Podle rozpisu soutěže pak zamíří strakonické basketbalistky v pátek 22. ledna do Chomutova. Kdy však odehrají odložená utkání z první poloviny ledna? „Domluvené jsou zatím dvě dohrávky. 30. ledna doma přivítáme od 16.30 hodin Ostravu. 12. února od 18 hodin pak hrajeme v Trutnově. O termínech dohrávek s USK Praha a na Slovance se zatím jedná. Fanoušky budeme včas informovat,“ doplnil Petr Martínek.

Zatím stále platí, že se hraje bez diváků.. Přesto mohou fanoušci svůj tým vidět z přímého přenosu. „Utkání mohou fanoušci sledovat na www.tvcom.cz,“ vzkazuje příznivcům strakonického basketbalu Petr Martínek.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/strakonicke-basketbalistky-se-po-karantene-vraceji-do-hry-20210113.html