Ženy čeká rychlý závěr základní části

Basketbalistkám Chance U19 BK Strakonice chybí sehrát v základní části Renomia ŽBL ještě pět zápasů. Tuto šňůru načnou ve čtvrtek 4. února.

„V prvním utkání se na domácí palubovce střetneme ve čtvrtek od 16 hodin se Sokolem Hradec Králové. Ten je aktuálně na druhém místě tabulky. Tu suverénně vede ZVVZ USK Praha, se kterým se na domácí palubovce utkáme v neděli 14. února taktéž od 16 hodin,“ uvedl ke dvěma domácím duelům strakonický trenér Petr Martínek.

Zbyla tři utkání sehrají basketbalistky od Otavy na hřištích soupeřek. „Extraligovou příslušnost budeme hájit v Trutnově v pátek 12. února od 18 hodin. Trutnov je v tabulce osmý, místo před námi. Další důležitý duel sehrajeme ve čtvrtek 18. února v Benešově proti místní Slovance, která je aktuálně desátá.. V sobotu 20. února se rozloučíme se základní části na hřišti BLK Slavia Praha,“ vypočítal venkovní duely trenér Martínek..

„Rádi bychom navázali zejména v utkáních venku na výkony v Chomutově a doma s Ostravou. V utkáních se sousedkami v tabulce, které také bojují o záchranu, bychom chtěli předvést agresivnější pojetí hry na obou polovinách hřiště. Cílem je jistě zrychlit i hru dopředu. Uvidíme však, co nám soupeřky v jejich domácím prostředí dovolí,“ hledí k důležitým duelům Petr Martínek a doplňuje: „Všechna utkání můžete sledovat on-line na www.tvcom.cz.“

„Díky za podporu,“ zaznívá jednohlasně ze šatny extraligových basketbalistek Strakonic.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/basketbalistky-ceka-rychly-zaver-zakladni-casti-20210203.html