Prázdninová střelba Protidrogových košů

Mládež

Protidrogové koše budou pokračovat i o letošních prázdninách. Cílem je využít volný čas ke svému zlepšení. A protidrogové proto, že volný čas by mohl děti svádět k lacinějším nebezpečným zábavám.

Nápad vznikl u nás ve Strakonicích, kdysi byl podoporován i Českou basketbalovou federací. Zájem federace se ztratil, ale strakonický basketbal je přesvědčen, že bez odstřílených pokusů se střelci nenadjou. To konečně potvrzují diskuze s vynikajíícími střelci české basketbalové historie, například J. Zedníček, K. Brabenec, J. Jelínek, J. Ammer. Potvrzují to i naše střelecké opory: J. Musilová, B. Štveráková, Š. Jozová, Z. Karoĺová, R. Beneš, R. Tesař nebo bratři J.a P. Samcové. Navíc v naší historii nám chybí dlouhodobě domácí vysocí hráči, takže tím víc střelce z větší vzdálenosti potřebujeme. Hlavně ale chceme udržet kvalitu našich dětí i naší hry.

Děti mohou střílet kdekoli, ale přitom je velice důležité, aby si vedly statistiku, aby si zapisovaly nebo ukládaly do tabletu či telefonu počet odstřílených a počet proměněných pokusů. Tím se učí cílevědomosti. Kromě toho máme i o letošních prázdninách možnost společného střeleckého tréninku na plaveckém stadionu.

Ten bude vždy v pondělí, středu a pátek. Sraz je před vstupem na stadion vždy v 15,30. Po tréninku je možnost využití plaveckého stadinou. Děti i doprovodné osoby se přihlásí u M. Šlehofera.

V minulých létech nejpilnější A. Hess, M. Šlehofer, J. Polák, D. Limpuoch, H. a K. Kuncipálové, T. Brušáková,  S. Vadlejchová, v loňském létě nejvíc pokusů M. Ślehofer, M. Karoĺová, L. Kotrčová,  T. a K. Malířské,  M. Viererová.

 

Miroslav Vondřička