Dvojitá výhra strakonických kadetek

Ve víkendových utkáních dosáhly strakonické kadetky v extraligové soutěži dvou vítězství. Sobotní výhra nad nováčkem ze Sadské byla pro domácí povinností v neděli bylo k výhře ve vyrovnaném utkání s BA Sparta zapotřebí vynaložit velké úsilí.

BK Strakonice – ŠBK Sadská 55:49.

Za BK hrály a bodovaly: Pešková 21, Žáčková 12, Bernasová 8, Bittnerová 5, Půroková 4, Čížková 3, Myslivcová 2, Holkupová, Viererová.

Skvěle nám vyšel začátek utkání a po dvou minutách druhé čtvrtiny byl stav 34:14. Po protřídání se soupeřkám do poločasu podařilo snížit na 38:28. Po poločase jsme vedení plynule navyšovali 51:32. V závěru utkání však soupeřky stav zkorigovaly. Excelentní výkon v utkání předvedla Stázka Pešková.

BK Strakonice – BA Spatra Praha 58:54.

Za BK hrály a bodovaly: Bernasová 19, Žáčková 17, Půroková 9, Pešková 7, Bittnerová, Čížková a Viererová po 2, Holkupová, Myslivcová.

Ve velmi vyrovnaném utkání se obě družstva střídala ve vedení. Do nejvyššího vedení se soupeřky dostaly 11 minut před koncem utkání 39:47. Díky zlepšené obraně a větší vůlí po vítězství se nám podařilo dosáhnout cenné výhry.

 

Připravil trenér týmu Jiří Johanes